NCLC Varaždin Millennium pomaže sagraditi kuću invalidnoj osobi

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 31 srpnja, 2014 - 22:16

NCLC Varaždin Millennium odlučio je uključiti se u akciju za pomoć Zlatku Kišićeku iz Žarovnice pokraj Lepoglave. Sve je započelo jednim potresnim člankom o Zlatku u lokalnom listu. O tome kako Zlatko teško živi novinarki je ispričao poštar.

Članak je izazvao burne emotivne reakcije. Pokrenuta je i akcija preko Facebooka za pomoć Zlatku. Članovima NCLC Varaždin Millennium za donijeti odluku o tome da li se želi uključiti u ovu akciju bilo je potrebno samo par e-mailova i telefonskih poziva.  

Zlatko je invalidna osoba koja se jedva kreće. Dugi niz godina živi u trošnoj nastambi odsječen od svijeta. Mjesečna primanja od 800 kuna jedva su mu dostatna za hranu. Do Zlatka nema asfaltnog puta. On nema struje ni priključak vode. Njegova muzika i komunikacija sa svijetom je pjev ptica. Na svom pragu presjedi skoro pa cijeli dan. Nije sposoban za rad. Njegova jedina želja je da mu se zazida jedna soba koja neće prokišnjavati.

Za sada je napravljen pregled lokacije i u pripremi je troškovnik temeljem kojeg će se krenuti u gradnju. Usluga izrade troškovnika poklon je jedne socijalno osviještene arhitektice. U akciju su se uključili i mnogobrojni obrtnici i građani.  Nudi se  pomoć u građevinskom materijalu, namještaju, zidanju itd. Ljudi žele pomoći s onim s čim mogu i raspolažu.

Lista sa podacima svih koji su ponudili pomoć svaki dan se proširuje.  Kada bude izrađen troškovnik kreće se u daljnu akciju kako bi  se san ovog skromnog čovjeka zaista i ostavario.

Zainteresirani za donacije i pomoć mogu se javiti NCLC Varaždin Millennium, kontakt osoba: Mirjana Čusek-Slunjski, 091 530 8324.