NCLC Kuna, URB Kotrljaneri iz Osijeka i LC Vukovar u zajedničkoj akciji „Tragom sjećanja Vukovar 2016“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 22 studenog, 2016 - 10:17

Zajedničkom akcijom, URB  Kotrljaneri iz Osijeka,  NCLC Kuna iz Osijeka i Lions kluba Vukovar i ove godine održana je tradicionalna biciklistička vožnja na relaciji od Osijeka do Vukovara pod nazivom 'Biciklom - Tragom sjećanja Vukovar 2016' u povodu dvadeset i pet godina obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara.

Ispred osječkog Protea sporta prema Vukovaru krenulo je 150 biciklista koji su pristigli iz Donjih Andrijevaca, Donjeg Miholjca, Čepina, Suhopolja, Trnjanskih Kuta, Šapaca, Siska, Višnjevca, Gata, Slavonskog Broda, Valpova, Ivankova, Belišća, Mikanovaca, Jarmine, Bizovca, Darde, Kutine, Zaprešića, Zavidovića (BiH), Stutgarta (Njemačka) i Osijeka.

Nakon dolaska u Vukovar kod hotela Lav, biciklisti su se uputili i zapalili svijeće podno križa na Dunavu i na taj način odali počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima.

U sklopu tradicionalne biciklističke vožnje održane su i dvije humanitarne aktivnosti. Podjeljene su nagrade na natječaju LC Vukovar „Napiši pjesmu i osvoji bicikl“ sa temom „Vukovar u srcu“ a „Vukovarskim iskricama“, Udruzi za pomoć osobama s intelektualnim poteškoćama uručen je slatki poklon paket

„Kada god dođemo u Vukovar, nikada ne zaobilazimo naše prijatelje, Vukovarske Iskrice s kojima imamo poseban odnos.“ ponosno ističe Irena Ištoka Oković, članica NCLC Kuna Osijek.

„Gotovo sve naše humanitane akcije i biciklističke vožnje imaju za cilj poklanjanje bicikla djetetu iz obitelji u potrebi, a sada smo odlučili nagraditi dijete koje je uložilo svoj trud i rad kako bi napisalo pjesmu na temu 'Vukovar u srcu' i drago nam je što je na natječaj pristiglo toliko radova“ rekao je predsjednik URB kotrljaneri Filip Stanić.

Ispred gradonačelnika Vukovara, sve sudionike ove humanitarne akcije pozdravila je i zahvalila se na sudjelovanju Ana Živanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara, a Kristina Glumac predsjednica LC Vukovar,  ispred domaćina, Lions kluba Vukovar.

Nakon kratkog odmora i okrijepe, biciklisti su krenuli put vukovarske bolnice te posjetili „Muzej sjećanja“

 

Foto albume  možete pogledati ovdje:  album 1

                                                                      album 2