NAŠA SNAGA ZA SRETNIJI SVIJET

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 1 srpnja, 2013 - 19:47

Dragi Lions i Leo članovi Distrikta 126 Hrvatska,

Dopustite mi da vam se obratim na početku moga mandata Guvernerice Distrikta 126 Hrvatska u Lions godini 2013./2014.

Vjerujte mi da je ova Lions godina proletjela u brojnim obvezama, ali isto tako u nezaboravnim susretima i druženjima sa svima vama. Neke sam poznavala od ranije, a mnoge od vas sam srela prvi puta i shvatila da uistinu imamo raznovrsnu i bogatu, mislim prije svega u duhovnome smislu, veliku obitelj .

To trebamo zajedničkim snagama iskoristiti za promicanje svih onih univerzalnih ljudskih vrijednosti koje bi nas morale oplemeniti kao dobre i požrtvovne ljude, spremne pomoći. Lionsi Hrvatske to jesu. Upravo stoga je moj temeljni cilj u ovoj Lions godini pomagati siromašnima i potrebitima u vremenima krize.

Sigurna sam da ćemo predano raditi kako bi klubovi na lokalnoj, a Distrikt na državnoj razini ostao vodeća humanitarna organizacija sa svojih gotovo 1500 članova i 72 kluba. Ali ne smijemo stati. Na to me nedavno podsjetio jedan naš prijatelj rekavši:“ Klubovi su kao ljudi. Neki umiru, ali se rađaju novi.“ Osnivanje novih, povećanje članstva u postojećim, osobito onim klubovima s niskim brojem članova, suradnja s lokalnom zajednicom, suradnja s Leo Distriktom, izvršavanje klupskih i administrativnih obveza, međusobno pomaganje i druženje unutar Lions zajednice, volontiranje,  sve su to trajne zadaće svakog Lionsa.

Uvjerila sam se na brojnim prekrasnim primjerima koliko je velika snalažljivost i kreativnost pojedinih Lions klubova kada iz ničega realiziraju ideju i vrate osmijeh na lice čovjeku. Pri tome ne zaboravljaju ostale obveze i uistinu su primjer iz kojega možemo učiti. Leo klubovi su također izvrsno prepoznali trenutak i svojim humanitarnim akcijama poput prikupljanja hrane za socijalno ugrožene obitelji pokazali da biti mlad znači biti odgovoran.

Uvjerena sam da ujedinjenim snagama, usprkos krizi nećemo posustati ni ove godine. Služiti užoj i široj zajednici pridonosi stvaranju pozitivnoga ozračja i socijalne kohezije što život čini ljepšim i sretnijim, a naše djelovanje diže na jednu višu razinu. Imati cilj,  je najveća sloboda čovjeka koja sve čini mogućim.

Naš guverner Branko je imao cilj i ostvario gotovo nemoguće. Osnovao je tri  nova kluba, reaktivirao nekoliko suspendiranih , prešao tisuće kilometara od juga preko zapada i sjevera do istoka. Navigao je kao pravi kapetan naš Lions brod u mirnu luku do moje Lions godine. Hvala mu na svakom savjetu i pomoći u protekle dvije godine. Hvala Zlatku tajniku na strpljivosti i savjetima i nadasve odanosti Lionizmu.

Iako je već započelo moje putovanje u Hamburg, bez vas i našega zajedničkoga rada, volje, energije i ljubavi koju svi zajedno u sebi nosimo, ne mogu uspjeti u misiji što stoji preda mnom. Zato dragi Lions prijatelji, uz veliku i iskrenu zahvalu svima na pomoći u ovoj godini, odmorite se i uživajte sa svojim obiteljima u radostima ljeta, ali odvojite koji trenutak i za  svoj klub, prijatelje i one kojima je vaša pomoć potrebna.

Uz srdačne pozdrave, zajedništvo i slogu u služenju,

Vaša Nada Arbanas DG,Osijek,

srpanj 2013. godine

Moj moto Lions godine 2013./2014. je "NAŠA SNAGA ZA SRETNIJI SVIJET"

Grafičko rješenje znaka su stilizirane hrvatske kockice u kompas koji pokazuje sve četiri strane svijeta i time otvoreni duh i ljubav Lionsa za Domovinu i Zemlju.