Na susretu 4 Distrikta u Poreču održan spomen na PDG Jusufa Šehanovića

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 18 lipnja, 2024 - 19:35

Susret 4 distrikta u Poreču započeo je na porečkom groblju gdje su  Guverneri Talijanskih ,Slovenskog i Hrvatskog Distrikta se okupili na grobu PDG prof.Jusufa Šehanovića i održali spomen na njegov lik i djelo.Jusuf je 2012 g. inicirao ideju bratimljenja Lions Distrikta 108 Ta 2 Italija, 129 Slovenija i 126  Hrvatska. ove godine tome se priključio i D 108 TB Italija .

Uz grob PDG Jusufa Šehanovića govorio je DG Milorad Stanić i održan je minut šutnje,položeno cvijeće i upaljenje svijeće.A prisutnima se zahvalio Zlatko Šehanović sin pokojnog Jusufa koji je i član Lions kluba Poreč.Zlatko se osvrnuo na izuzetne kvalite svoga oca kao oca,učitelja i Lionsa i zahvalio Lionsima što su organizirali ovaj spomen i sjećanje u povodu ovog međunarodnog susreta.

Tko je bio Jusuf Šehanović.

Prof. dr. sc. Jusuf Šehanović, redoviti profesor u trajnom zvanju, rođen je u Tuzli (Bosna i Hercegovina) 20.01.1944. godine, gdje je s odličnim uspjehom završio gimnaziju, matematički smjer. Prirodno-matematički fakultet, grupa matematika, završio je u Beogradu 1967. godine u redovnom roku. Poslijediplomski studij, informacijske znanosti, završavao je i magistrirao 1985. godine – Centar za poslijediplomski studij Sveučilišta u Zagrebu odnosno na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin. Doktorsku disertaciju obranio je na Fakultetu organizacije i informatike Varaždin, 1994. godine.

Živio je i radio od 1983. godine u Poreču. 

U radnom vijeku je sam ili u suautorstvu napisao preko stotinu znanstvenih i stručnih radova iz matematike, organizacije, menedžmenta i informacijskih znanosti koji su objavljeni u: 22 knjige, sveučilišna udžbenika i skripte, 19 poglavlja u knjizi, 128 znanstvenih i stručnih članka u mnogobrojnim domaći i međunarodni časopisima i zbornicima radova, 40-ak recenzija, članaka, studijskih programa i projekata, više elaborata i dr. Bio je urednik i osam znanstvenih knjiga.

Dobitnik je osam radnih priznanja. bio je član je Hrvatskog helsinškog odbora (HHO), Društva informatičara Republike Hrvatske (RH), Lions cluba Poreč, Library cluba UK. Član je rukovodstava bošnjačkih asocijacija u Poreču, Istri i RH.

U Lions klub Poreč i time u našu veliku svjetsku Lions obitelj ušao je 2003. g. gdje je svojim radom i nesebičnim zalaganjem uvijek pružao svijetao primjer dobrote i ljubavi prema potrebitima, ali i prema mladim talentima i svakom obliku ljudske kreativnosti. Njegovom blagošću u obraćanju ljudima, glasu razuma i mudrim savjetima ljude bi uvijek pridobio za svoje ideje i pokretao nas na akciju u duhu Lionizma. Uvijek je želio pomagati ljudima u nesreći i u bilo kom obliku potrebe.

U Lions organizaciji obavljao je nekoliko istaknutih funkcija od predsjednika kluba do Guvernera distrikta 126 Hrvatska 2011-12 g.. Njegov slogan kao Guvernera bio je "Dobro je činiti dobro!" što je posve u skladu s načelima s kojima je i sam živio.

Nositelj je više istaknutih priznanja i odlikovanja od Guvernera distrikta do Predsjednika Lions internacionala kao i najvišeg priznanja u našoj organizacije „Melvin Jones“.

Sa ponosom se sjećamo Jusufa kao istinskog Lionsa.