Na drugom Zadar classicu koji organizira LC Zadar održano 14 koncerata

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 15 rujna, 2014 - 08:48

Na drugom Zadar classic open air-u održano 14 koncerata

Završila je i druga sezona festivala Zadar classic open air što ga LC Zadar priređuje u okviru svoje akcije „Želimo i trebamo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači“. Od 24. lipnja do 3. rujna održano je 14 koncerata na otvorenom, kao i lani, na Trgu Petra Zoranića. Mladi zadarski glazbenici svojim su nastupima na poseban način oživjeli taj novouređeni gradski prostor dovodeći na njega Zadrane i zaustavljajući turiste.

Koncerte su održali Dina e Mel (vokal i gitara), sopranistica Nela Šarić uz klavirsku pratnju Blanke Aždajić Medić, Ante Jeličić trio (klavir, kontrabas i bubanj), klarinetist Ivan Andrijević, gitaristi Luka Stipanov i Antonio Ivan Šangulin te tri sopranistice okupljene u Trio Anime.

Na svim su se koncertima prikupljali dobrovoljni prilozi i na kraju festivala u kutijama je bilo gotovo 10.000 kuna. Sva su sredstva uplaćena na poseban račun na kojemu je sada više od 90.000 kuna koje čekaju početak obnove nekada kultne zadarske koncertne dvorane razorene agresorskim granatama početkom listopada 1991. godine.

Cijeli je festival dobro praćen na bogatoj zadarskoj medijskoj sceni, a kao i lani, uživao je potporu  Grada Zadra i gradske turističke zajednice.