Na Dan bijelog štapa LC Čakovec donirao turističke vodiče na brajevom pismu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 16 listopada, 2014 - 21:43

Lions klub "Zrinski" Čakovec, na svojoj tradicionalnoj akciji "Plivanjem do svjetlosti", koja se tijekom travnja održala na Gradskim bazenima "Marija Ružić", prikupljeno je sredstva i za tiskanje turističkog vodiča kroz Međimurje i Čakovec na brajevom pismu. Turističkoj zajednici Grada Čakovca donirano je prvih 200 primjeraka.

Slijepe i slabovidne osobe koje dolaze u posjet Čakovcu i Međimurju, podatke o znamenitostima, povijesti i zanimljivostima od sada mogu pronaći u posebnom turističkom vodiču tiskanom brajevim pismom. Kako je prilikom uručivanja naglasio predsjednik čakovečkog Lions kluba u prošlom mandatu, Gordan Vrbanec, na tiskanje se je odlučilo na inicijativu Udruge slijepih Međimurske županije s kojima se i inače jako dobo surađuje. Ovaj vodič, rekao je Vrbanec, koristit će svi oni koji posjećuju Čakovec, ali i oni koje zanimaju podaci o gradu i županiji. Tiskala ga je čakovečka tvrtka , a po potrebi mogu se otisnuti dodatni primjerci.

Na dodjeli su bili i zamjenica župana Međimurske županije Sandra Herman, predsjednik Gradskog vijeća Čakovca Jurica Horvat, zamjenik gradonačelnika Čakovca Romano Bogdan, voditeljica Turističog ureda Boška Ban Vlahek te predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije Marija Ciglar.

Inače. Lionsi su sredstvima prikupljenim na "Plivanju do svjetlosti", čakovečkoj Knjižnici i čitaonici "Nikola Zrinski", u lipnju donirali dva uređaja za reprodukciju zvučnih knjiga, ta tako obogatili kutak za slijepe i slabovidne osobe u ovoj kulturnoj instituciji.