Mursice nastavile prekrasnu akciju PUT BIJELIH RUŽA

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 26 ožujka, 2015 - 21:36

Članice LC Mursa  nastavile su prekrasnu akciju PUT BIJELIH RUŽA, koju su pokrenule prošlogodišnje guvernerice Nada Arbanas (Hrvatska)  članica našeg kluba, Alenka Marten (Slovenija) I Jelica Krtolica ( Makedonija).

U lijepi , sunčani i topli proljetni dan, posadili smo 45 ruža  na Trgu bana J. Jelačića i uljepšali dio grada  koji će slijedećih nekoliko mjeseci zabijeliti travnate površine  i pokazati svu ljepotu kraljice cvijeća.

Ruže su simbol čistoće, mira ,ljubavi i ljepote, one su i simbol prijateljstva i poštovanja, one  i pridonose čišćenju okoliša upijajući teške metale iz tla.

Zahvalne smo čelnicima grada koji su prepoznali našu želju  i ustupili nam lokaciju a  i sami su pomogli u realizaciji projekta.

Dogradonačelnik Vladimir Ham posebno je naglasio da mu je drago što se Udruga ,uz svoj humanitarni rad, uključila u poboljšanje životnog  okruženja građana i u uljepšavanje našega grada.

Akcija je uspješno provedena uz tehničku pomoć djelatnika RJ Zelenilo .

Posebna zahvala ide prema Rasadniku Milić iz Donjeg Miholjca i našem lions prijatelju Mariu Milić iz LC Mihael Donji Miholac , koji je donirao sadnice i dao svoj doprinos ljepoti Osijeka.

Akciji su se pridružili i članovi drugih lions klubova iz Osijeka , a kako smo i naznačili  da je ruža  simbol prijateljstva , pozivamo sve klubove na buduće sadnje bijelih ruža i neka taj dio grada bude LIONS RUŽIČNJAK,mjesto ljepote i dobrote, mjesto na kojem ćemo graditi ljubav i razumijevanje i s ponosom  kazati MI SLUŽIMO svojoj zajednici, svome gradu , svojoj domovini.

   Zita Ladocki Jularić, predsjednica Povjerenstva za ekologiju