MLADI ZA MLADE – UMJETNOST NA DLANU

Slika korisnika Robert Sedak
Robert Sedak 2 veljače, 2024 - 12:56

Koncert Mladi za mlade, održan 31.01. 2024. u Maloj dvorani KD V. Lisinskog izveli su Laureati natjecanja Lions Grand Prix, Rijeka u organizaciji Povjerenstva za prevenciju nasilja Districta 126, Lions Kluba Kontesa Nera i Hrvatske glazbene mladeži. Jedna od svrha - Umjetnost na dlanu, Mladi za mlade je afirmacija glazbe kao umjetnosti, prezentacija dostignuća mladih, poticaj i podrška  njihovom daljnjem usavršavanju  i njezina humanitarna vrijednost.

Nastupili su mladi glazbenici Magdalena Roglić-violina sa prijateljicama Magdalenom Komljenović, violončelo i umjesto razboljele Maje Matijević njezin profesor , glasovir;  Damjan Cerić, glasovir; Marija Gazdek, sopran; Trio saksofona iz Jastrebarskog: Ena Jurković, Karla Kišan, Marko Golub, te Mia Pečnik glasovir.

Nema smisla detaljno opisivati pojedine izvedbe jer su izvedene s puno entuzijazma, dušom i srcem.

Hvala na prelijepom optimističkom i nadahnutom koncertu i Hrvatskoj glazbeni mladeži na nagradi sa željom da se ova suradnja nastavi.

Nadamo se da ćemo uspjeti prikupiti sredstva za jednu stipendiju ili nagradu.

Pozivamo ovom prigodom škole da se odazovu na već objavljenom Natječaju Međunarodnog natjecanja glazbene mladeži za Lions Grand Prix Rijeka 2024.

U Zagrebu, 02.02.2024.