Mladi iz sedam zemalja zahvaljujući Lions Youth Exchange ponijeli lijepe uspomene iz Pule

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 14 srpnja, 2014 - 19:21

Lions Youth Exchange je program  zahvaljujući kojem mladi između 15 i 21 godinu mogu četiri - šest tjedana borave u zemljama u kojima djeluju lionsi,a smješteni su kod jedne ili više obitelji. Ovog su ljeta  grupa mladih iz sedam zemalja su došli u Istri. U Istri su bili smješteni Bobbiaan Mierlo i Michiel van der Donck iz Nizozemske, Saji Nassar iz Izraela, Finkinja Elli Tuovinen, Austrijanac Leonhard Mrkos, Kit Mykhailo iz Ukrajine i Oksana Aerts iz Belgije a ugostile su ih  obitelji Plavšić, Vitasović, Kodnik i Milani.

Mladima je  osmišljen bogat i raznovrstan program boravka u Istre gdje su se upoznali sa  kulturnim znamenitostima  Pule i okolice , a njihov boravak su uljepšale i host obitelji koje su ih obasipale pažnjom i ljubavi kao da su bili kod svoje kuće.

Za  njihovog  boravka primljeni su gradskoj palači Pule kod zamjenice gradonačelnika ,a  održali su Gradskoj knjižnice i slikovite prezentacije zemalja iz kojih dolaze te istaknuli najznačajnije gradove, osobe i karakteristike svojih domovina. Živopisne prezentacije održali su i domaćini Elisabetta Vitasović i Antonio Stanko Perković iz Vodnjana, odnosno Pule.

Naravno da je u toku boravka mladih u Puli bilo i kupanja,zabave i dobre spize,a domaćini su se u svakom trenutku trudili da se mladi u našoj zemlji osjećaju ugodno i dobrodošli.

Sve aktivnosti su svesrdno i bogato pratili lokalni mediji /radio,televizija i portali/ što doprinosi popularizaciji ovog programa i Lionsa u cjelini.

Za ovo predivno iskustvo o čemu govore i slike u prilogu treba posebno zahvalti članovima Lions kluba Pula na čelu sa predsjednicom Patriziom Milani.

Prema riječima predsjednice Lions cluba Pula, cilj i svrha ovog programa su stvoriti i poticati duh razumijevanja među narodima svijeta, a mladima se nude druženje i razmjena različitih gledišta, promicanje razumijevanja i dobre volje, iskustvo načina života u obitelji iz druge zemlje i kulture, stvaranje novih prijateljstava, učenje o drugim zemljama i kulturama, razvijanje tolerancije i sl.