Lionsi vole Vukovar akcijom – U Vukovaru je danas sve bilo u znaku Lionsa D -126 Hrvatska

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 29 studenog, 2014 - 20:53

Akcijom sadnje  prvih sadnica lipa u ožujku ove godine, koje su posadile članice LC Gea iz Osijeka , članovi LC Vukovar dobili su poticaj i originalnu ideju da jednu akciju pretvorimo u veliki distriktualni projekt  Aleja Lionsa u Vukovaru.

U suradnji sa našim guvernerom distrikta Dariom Bognolom i podrškom tajnika Zlatka Janković - Miloš, uspjeli smo u ovu akciju uključiti 40 Lions kluba i svih 12 Leo kluba iz našeg Districta, na što smo posebno ponosni.  LC Vukovar koji je na početku obnove svoga rada, uspio je akciju koordinirati i organizirati, i danas okupiti 139 sudionika sadnje,  i to 51 član Lionsa iz 17 Lions i Leo klubova pretežito iz regije Istok, 62 srednjoškolca, te još 26 lions prijatelja.

Na otvaranju akcije prisutne su pozdravili Predsjednik LC Vukovar Željko Đekić, dogradonačelnik grada Vukovara Marijan Pavliček , IPDG Nada Arbanas i Predsjednik Regije Istok Mladen Kajganić kao izaslanik Guvernera Distrikta.

Jedinstvena akcija Lionsa po brojnosti klubova sudionika.

Ovo je prvi dio projekta i sadnja 141 sadnica lipe, među kojima su posađene i 3 Gupčeve lipe. Drugi dio projekta  je zakazan za proljeće kada očekujemo da zasadimo i sve preostale sadnice koje su predviđene hortikulturnim planom grada Vukovara. Tada će naš Distrikt organizirati postavljanje ploče sa nazivom Aleja Lionsa i imenima svih sudionika ovog projekta.  U ovu akciju po najavama uključiti će se i Distrikt 129 - Slovenija.

Veliku podršku i pomoć u ovom projektu dobili smo i od gradonačelnika Grada Vukovara,  gospodina Ivana Penave i njegovih najbližih suradnika, gospodina dogradonačelnika Marijana Pavličeka i gospodina Domagoja Togonala na čemu smo im mi Lionsi posebno zahvalni.

Danas je i mladost i budućnost našeg grada, učenici srednje škole Nikola Tesla ( ekološki tehničari)  i Gimnazije Vukovar (eko sekcija) pomogla u sadnji,  jer ovo što mi Lionsi D -126 danas sadimo ostavljamo njima i još mlađim generacijama da se brinu o ovim lipama i nastave sa ovakvim akcijama.

Nako sadnje Lionsi su se nastavili družiti u Hotelu Lav kod našeg člana Vinka Mijoka.

Ova akcija pored simbolične i emotivne  ima i svoju ekonomsku vrijednost.Vrijednost sadnica i radova iznosi oko 80.000 kuna, a izvođač radova je Vukovarska tvrtka Komunalac.

Akcija je bila i medijski odlično praćena.

Zahvaljujemo se svim klubovima i članovima na učešću u današnjoj akciji.

Lionsi Hrvatske su još jednom pokazali da se Vukovar voli konkretnim doprinosom što ćemo i dalje činiti.

Uz We serve!

                                                                    Željko Đekić, predsjednik Lions kluba Vukovar