Lionsi - 119 tisuća kuna za Vukovar

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 20 prosinca, 2014 - 12:47

Danas su u Vukovaru djelatnici tvrtke Komunalac i članovi LC Vukovar, na desnoj strani novoizgrađene  šetnice uz rijeku Vuku, zasadili zadnjih 85 sadnica lipa od ukupno 229,  koliko je predviđeno hortikulturnim planom Grada Vukovara, te još dodatnih 29 sadnica u naselju Olajnica.

Ukupno je zasađeno 258 sadnica lipa.

Lions klub Vukovar, kao inicijator i organizator ovog velikog projekta sadnje, pored 53 Lions i Leo kluba iz Districta – 126 Hrvatska, uspio je animirati i u ovaj projekt uključiti District- 129 Slovenija i District-132 Makedonija .

Ovo je veliki uspjeh i podvig vukovarskih Lionsa koji je svoj rad obnovio koncem travnja ove godine.  Aleja Lionsa, kako su nazvali ovaj veliki projekt je presedan u svijetu, tako da će Vukovar biti jedini grad koji će se ponositi tim imenom i brojem sudionika u projektu.

Veliku podršku u ovom projektu su imali i u poglavarstvu grada Vukovara na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Penavom i njegovim najbližim suradnicima, ističu vukovarski Lionsi.

Ukupna vrijednost radova iznosi oko 119  tisuća kuna.  Tržišna vrijednost sadnice lipa iznosi oko 53 tisuće kuna , dok je za radove na uređenu terena i sadnju  utrošeno 66 tisuća kuna.

Progodnom svečanošću koja je zakazana za ožujak 2015.godine , i postavljanjem ploče sa imenima sudionika,  uz nazočnost District guvernera Hrvatske, Slovenije i Makedonije, predstavnika Lionsa klubova sudionika ovog projekta i vlasti grada Vukovara od koji ćemo službeno zatražiti da šetnica nosi ponosno ime „Aleja Lionsa“, označit će se završetak ovog  jednog velikog projekta u organizaciji Lions kluba Vukovar.

 

Mediji:  http://www.glas-slavonije.hr/256065/4/229-sadnica-uz-Vuku