LIONS QUEST PROGRAM U ŠIBENSKO-KNINSKOJ ŽUPANIJI

Slika korisnika Nikola Urukalo
Nikola Urukalo 27 lipnja, 2024 - 15:07

Guverner D126 Milorad Stanić u suradnji sa Almom Rovis Brandić iz AZOO 27. lipnja 2024. godine su otvorili još dvije radionice Lions Questa Vještine za adolescenciju u Šibenskoj županiji.

Na inicijativu Lions kluba Šibenik, a u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje ministarstva znanosti i obrazovanja RH i logistiku Lions Distrikta 126 Hrvatska u šibenskoj Osnovnoj školi Fausta Vrančića održane su 27. i 28. lipnja 2024. dvije radionice za edukaciju 30 učitelja i stručnih suradnika iz 11 osnovnih škola Šibensko-kninske županije za provedbu Lions Quest programa Vještine za adolescenciju. Lions Quest je školski program u trajanju od 2 godine tijekom kojih se razrađuje 27 tema koje mlade osposobljavaju za izbor zdravijih načina života te izbjegavanju svih oblika ovisnosti.

Ovo su 12. i 13. edukacija realizirana ove lions godine, a koje su ukupno obuhvatile više od 300 učitelja koji Lions Quest program provode sa cca 6000 učenika 6. i 7. razreda osnovnih škola u RH.

Lions Distrikt 126 osigurao je preko Granta iz LCI fondacije, 15 tisuća dolara za priručnike - udžbenike za sve učitelje i suradnike (351 stranica) i troškove trenera za prijenos znanja o provedbi Lions Quest programa u osnovnim školama.

Na početku edukacije održana je i konferencija za medije na kojoj su o Lions Quest programu govorili Alma Rovis Brandić, viša stručna savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje, Lucija Živković, voditeljica programa za Šibensko-kninsku županiju i Milorad Stanić, guverner Lions Distrikta 126 Hrvatska, koji je predstavio lions organizaciju u svijetu i Hrvatskoj, područja djelovanja lionsa i konkretne doprinose lionsa u pomaganju potrebitima na državnoj, ali na razini lokalnih zajednica. Ispred LC Šibenik bili su prisutni predsjednik i tajnik Simon Triva i Nikola Urukalo.

Tijekom ceremonije otvaranja edukacije uručena je zahvalnica lionsa Almi Rovis Brandić iz AZOO za izuzetne zasluge u promicanju Lions Quest programa.

Vrijedi još napomenuti da je Lions klub Šibenik početkom travnja 2024. godine bio organizator humanitarne kazališne predstave Na rivi, u izvedbi glumaca amatera s otoka Murtera, a čiji je ukupni prihod uplaćen upravo za provedbu Lions Quest programa u Šibensko-kninskoj županiji.

Tekst I slike: Nikola URUKALO