Lions maslinik dobrote – „Maslina je obrana…“

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 25 listopada, 2021 - 12:56

Lions maslinik dobrote – „Maslina je obrana…“

Projekt Lions kluba Zrinjevac i Lions kluba Poreč „Lions maslinik dobrote“ ide dalje.

U subotu 23.10.2021 g. u Masliniku dobrote u Bajkinima na imanju obitelji Rossi okupilo se 50 –tak Lionsa i njihovih prijatelja da bi obrali Maslinik dobrote i uživali u druženju i služenju.

Svojim prisustvovanjem obradovali su nas Lionsi iz Slovenije, Zagreba,Slavonskog Broda,Valpova kao i Lionsi iz Istre i Kvarnera. Posebnu čast nama je ukazao DG Jozo Berečić koji je i pozdravio prisutne.

Naši dragi gosti koji su došli iz daleka su uživali i u izletu u Buzet i Hum kao i u obilasku Poreča pod stručnim vodstvom našeg Borisa Jugovca,predsjednika LC Poreč

Maslinik je posađen 2018 g. na imanju naše predivne obitelji Rossi kojoj se i ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu i dobročinstvu.

Osnovna ideja Maslinika dobrote je bila da stipendiramo jednog studenta na studiju Mediteranskih kultura u Poreču i to smo uspjeli. Jedna studentica poljoprivrede je uspješno završila trogodišnji studij između ostalog i sa našom stipendijom od 1000 kn mjesečno.

Sada se nalazimo pred izborom drugog studenta kojeg ćemo odabrati i stipendirati naredne tri godine.

Masline su obrane i danas će poteći ulje iz Maslinika dobrote koje ćemo prodavati za potrebe stipendiranja studenta poljoprivrede.

Zahvaljujemo svima na učešću u ovom za nas posebno dragom projektu, hvala od srca našem Borisu i cap. Viktoru Korsinu na “super manjadi” i našem Edvardu Badurini i klapi Baladur koji su za fešte zlata vrijedni! Radujemo se vašem dolasku u Istru i Bajkine i u listopadu 2022 g.

Sa sloganom Dobro je činiti dobro

I našeg Guvernera Joze Berečića

Budite optimistični, živite svoju nadu, nadahnite.

Be optimistic, live your hope, inspire