Lions klubovi iz Pule, Rijeke i Popovače prikupljali stare naočale

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 17 studenog, 2014 - 20:00

Lions klubovi iz Pule, Rijeke i Popovače prikupljali stare naočale

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA BIJELOG ŠTAPA
U povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, 15 listopada,  Lions klub Korzo Rijeka, Lions Klub Popovača i Lions klub Pula organizirali su akciju prikupljanja starih naočala i leća.
 
Međunarodni dan bijelog štapa obilježava se svake godine 15. listopada od 1964. godine kada je Lyndon Johnson, tadašnji predsjednik Sjedinjenih Američkih Država, taj dan proglasio Danom bijelog štapa koji je prerastao u Međunarodni dan slijepih i kojom prilikom se najšira javnost upoznaje o problemima slijepih osoba. Bijeli štap je simbol nezavisnosti i samostalnosti slijepe osobe jer je čini samostalnijom, nezavisnijom i prepoznatljivom u društvu u kojem se kreće.
 
Patrizia Milani, predsjednica Lions Kluba Pula ističe: Želja nam je bila učiniti dobro djelo pod sloganom: „Besplatno za nas – neprocjenjivo njima“. Na taj način svi ljudi dobre volje koji su donosili naočale  na jedan su poseban način pokazali   brigu za potrebitog neznanca u dalekoj Africi. I zato se svima najljepše zahvaljujemo. Možda smo doniranjem  starih  naočala  promijenili  nečiji život: pomogli  nepoznatom djetetu da može čitati, odrasloj osobi da napreduje u svom poslu, osobama treće dobi da sa nadom boljeg sutra gledaju kroz život.

Regional express