Lions klub Zrinski donirao Gradsku knjižnicu i Udrugu slijepih

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 9 lipnja, 2014 - 09:53

Nakon uspješno provedene humanitarne akcije "Plivanjem do svjetlosti", održane krajem travnja na čakovečkim bazenima, Lions klub "Zrinski" Čakovec ponovno je aktivan. U petak su naime u prostorima Knjižnice i čitaonice "Nikola Zrinski" dodjeljene donacije Udruzi slijepih i slabovidnih osoba Međimurske županije te samoj knjižnici.

Riječ je o uređajima koji omogućuju slušanje zvučnih knjiga, a koji će olakšati život našim slijepim sugrađanima, ali i poboljšati uslugu u knjižnici. Kako je na prigodnoj svečanosti prilikom uručenja rekao predsjednik čakovečkog Lions kluba Gordan Vrbanec, i ove godine Lionsi su nastavili s humanitarnim akcijama s ciljem pomaganja potrebitim građanima."Naša najprepozbnatljivija akcija Plivanjem do svjetlosti održava se već devet godina, te nam se udruge i pojedinci sa prijedlozima za pomoć obraćaju tijekom cijele godine", rekao je Vrbanec. Tako je ovaj put odlučeno da se kupe ovi uređaji, koji će, nadam se pomoći slijepima da koriste fond zvučnik knjiga čakovečke knjižnice, naglasio je Gordan Vrbanec.

Knjižnici je doniran uređaj Plextalk, koji omogućuje reprodukciju zvučnih knjiga koje već postoje u knjižnici, a Udruzi slijepih dva Tomboy uređaja koji omogućuju jednostavnu i prijenosnu reprodukciju zvučnih zapisa.

Od prikupljenih sredstava iz ove akcije izrađuju se i turištički vodići Grada Čakovca i Međimurja za slijepe osobe na Brajevom pismu.

Kako je naglašeno, ova, ali i sve preijašnje akcije ne bi u potpunosti uspijele da se nisu uključili Grad Čakovec i Međimurska županije kao i stotinjak volontera.

U ime Grada Čakovcu govorio je pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Slobodan Veinović, a u ime Međimurske županije zamjenica župana Sandra Herman.