Lions klub Zadar uručio donacije Karlu i Antoniju

Slika korisnika Tomislav Košta
Tomislav Košta 11 ožujka, 2024 - 10:28

Zadarski su Lionsi u nedjelju, 10. ožujka uručili donacije dvjema zadarskim obiteljima koje se bore s malignim bolestima svojih najmlađih članova.  Po 1500 eura  dobili su sedmogodišnji Antonio Cvitanović i 17-godišnji Karlo Magaš kojemu je uručen i laptop, dar našeg Distrikta. U ime Antonija koji je u bolnici u Zagrebu i čeka operaciju hepablastoma jetre, donaciju je primio otac Ivica dok je Karlo koji s liječenjem osteosarkoma nastavlja idućeg tjedna, došao s majkom Lusijanom i od predsjednika Kluba Tomislava Peričića osobno primio i laptop i novčanu donaciju. Predaja donacija je upriličena u hotelu Bastion, koji  zadarskim Lionsima  godinama pruža gostoprimstvo,

Puno nam znači ova donacija koja će nam olakšati boravak u Zagrebu ali nam je jako važna i poruka koju nam time dajete – da nismo sami i da netko misli na nas – rekla je na susretu s Lionsima Lusijana Magaš, zahvaljujući i na ranijim donacijama. Lions klub Zadar je, naime, u nekoliko navrata pomagao Karla koji već 5 godina živi na relaciji Zadar - Zagreb i odolijeva napadima opake bolesti. Hvala na pomoći, novce ćemo potrošiti najviše na troškove boravka u Zagrebu i rehabilitaciju – kazao je Ivica Cvitanović.

Sredstva su prikupljena protekloga vikenda koji je u Zadru na sjednici Kabineta guvernera okupio brojne Lionse te, također tog vikenda, održane proslave 25 godina kluba domaćina cijelog tog skupa. Zadarski Lionsi zahvaljuju na solidarnosti  što su je tom prigodom iskazali brojni klubovi i pojedinci. Na donacijama su zahvalni i tvrtkama Kali tuna, Radion iz Benkovca te Ilirija iz Biograda a na velikoj pomoći kroz pružene usluge Kazalištu lutaka Zadar, Arheološkom muzeju Zadar, hotelu A´Mare, restoranima Kornat, Dva ribara i Berekin. Ponosni su što im je guverner Milorad Stanić sa svojim timom ukazao povjerenje da u svom gradu organiziraju sjednicu Kabineta i jako su se potrudili da to povjerenje ispune.