LIONS KLUB VUKOVAR I DALJE NASTAVLJA PRUŽATI INOVATIVNU IZVANINSTITUCIONALNU SKRB U VUKOVARU I NA PODRUČJU VUKOVARSKO SRIJEMSKE ŽUPANIJE

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 8 studenog, 2023 - 22:14

Grada Vukovara za 2023. godinu sufinancira provođenje inovativne usluge Halo pomoć za 11 starijih osoba i osoba s invaliditetom na području grada Vukovara.

U različitim mjestima Vukovarsko srijemske županije pruža se usluga  Halo pomoći za  5 korisnika, te je pomoću županije nabavljeno dva nova moderna socijalna uređaja.

Starije osobe koje žele što duže samostalno živjeti u svom domu, sada to i mogu uz posebni socijalni uređaj u oblik narukvice ili privjeska sa SOS tipkom kojoj upućuju poziv u kriznoj situaciji. Uređaj povećava sigurnost i kvalitetu života jer je pomoć uvije „pri ruci“.

U svakom trenutku, u kriznoj situaciji korisnik može dozvati pomoć samo pritiskom na jednu tipku. Na poziv odgovaraju u pozivnom centru u bilo kojem trenutku tijekom 24 sata, 365 dana u godini.

S obzirom na zainteresiranost starijih osoba nadamo se produženju projekta i nastavku pružanja pomoći u kriznoj situaciji starijim osobama.