Lions klub Marjan donirao je perfuzore za JILD

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 19 lipnja, 2014 - 22:39

U ponedjeljak, 16.06.2014. godine Lions klub Marjan je u hotelu Park organizirao humanitarnu  primopredaju donacije perfuzora za Jedinicu intenzivnog liječenja (JILD), KBC Split. Perfuzori su uređaji za točno doziranje lijekova za najmanje pacijente.

Predsjednica LC Marjan prof. dr. Snježana Pivac zahvalila se svima koji su dali doprinos i koji su podržali ovu humanitarnu akciju. Posebna zahvala je Ekonomskom fakultetu u Splitu na čelu s dekanom prof. dr. Željkom Garačom, za glazbene umjetnice Bjanku Ivas i prof. Ivanu Štimac, Gradsko kazalište lutaka Split pod vodstvom Marije Tudor, kazalište PlayDrama i Elvisa Bošnjaka, splitske pekare i firme koje su podržale tradicionalnu prodaju sirnica 12.04.2014. i ostale akcije. Posebna zahvala je za učenika Tina Matića. Kada je čuo za akciju da se djeci pomaže primiti lijek, taj desetogodišnji dječak je uzeo svoju kasicu i donirao je cijelu svoju ušteđevinu za kupnju perfuzora.

Voditelj odjela Jedinice intenzivnog liječenje djece, prof. dr. Julije Meštrović zahvalio se na ovoj donaciji tri (3) uređaja perfuzor u vrijednosti od 50.062,50 kn. Prof. Meštrović naglasio je potrebu za ovim uređajima, jer za najmanje bolesnike nema drugog načina primanja lijekova. Na ovoj humanitarnoj primopredaji s odjela JILD bili su i prim. dr. Branka Polić, doc. dr. Joško Markić i dr. Tanja Kovačević.