LIONS KLUB KORZO - Pomoć za slikovnicu "Kamenčići od suza"

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 5 prosinca, 2021 - 07:59

U ovo predblagdansko vrijeme članice Lions kluba Korzo dobile su još jedno priznanje, zahvalnicu Turističke zajednice Bakra jer su pomogle u stvaranju slikovnice "Kamenčići od suza".

Slikovnica govori o slijepom bakarskom vodonoši, a u njezinom nastajanju sudjelovali su učenici, turističke zajednice, Grad Bakar, Primorsko goranska županija.

U sklopu proslave blagdana Sv.Andrije, nebeskog zaštitnika Bakra, u tamošnjem domu kulture predstavljena je slikovnica i njezin glavni lik slijepi vodonoša Ivan Čop.

Ilustracije i tekst  slikovnice pripremili su učenici 4,6,7 i 8 razreda OŠ Bakar i Hreljin, te Područne škole Krasica.

Nakon radionica koje su im pomogle da razumiju svijet slijepih i slabovidnih osoba, učenici su se, pod vodstvom svojih razrednica, bacili na posao i stvorili su mnoštvo sadržaja jer su kroz, razne edukacije uronili u jedan drugačiji svijet pa je vrlo lako, srčano i radosno nastalo djelo koje govori o poznatom slijepom bakarskom vodonoši Ivanu Čopu.

A, ova lijepa priča ima poruku da nikada ne treba odustati, treba cijeniti tuđi rad, ne iskorištavati ljude, već ih sve treba gledati jednakim očima