LIONESSE MURSE NAJBOLJE KUHAJU I - GRAHA !

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 6 svibnja, 2013 - 19:06

U Osijeku, u Dječjem kazalištu "Branka Mihaljevića" sinoć je svečano otvoren 24. SLUK - Susret lutkara i lutkarskih kazališta iz cijele Hrvatske,  tradicionalni festival posvećen isključivo lutkarskoj umjetnosti. Susret već po tradiciji  obiluje većim brojem popratnih manifestacija, u koje su uključene brojne mahom društvene organizacije. Jedna od takvih manifestacija priređena je u dvorištu Kazališta neposredno nakon službenog otvaranja festivala lutkara. Priređeno je, naime, natjecanje u kuhanju fiš-paprikaša, šarana u rašljama, čobanca i graha, a natjecalo se petnaestak ekipa, sastavljenih uglavnom od gostujućih i domaćih glumaca, novinara, različitih udruga, ali i pojedinaca.

U natjecanju kuhanja graha članice Lions cluba Mursa dokazale su da nisu samo najbolje "cukerpekarice" među hrvatskim Lionessama, nego su i uspješne u baratanju s tradicionalnim kotlićem. Unatoč pravoj proljetnoj oluji s pljuskom, kao da se nebo otvorilo, svi natjecatelji su uspjeli do kraja dogotoviti jelo koje su pripremili, pa je i ocjenjivački sud imao dosta posla. Ipak, u konkurenciji kuhara graha - najbolje su bile "Mursice" i tako su u svoju riznicu trofeja pridodale još i lutkicu "Kuharčića", unikatnu lutkicu autorice Luči Vidanović iz Gradskog kazališta lutaka iz Rijeke. Inače, valja i to spomenuti, članice Lions cluba Mursa i Dječje kazalište "Branka Mihaljevića" već godinama izvrsno surađuju i međusobno se odlično razumiju.

U ugodnom ambijentu i prijateljskom druženju večer je protekla u sjajnom ozračju, a priređene delicije brzo su nestale... Sveukupnom ugođaju, posve razumljivo, pridonijele su i vesele "Mursice" svojim optimističkim izgledom, ponašanjem i nezaobilaznom pjesmom.