Likovna izložba učenika osnovnih i srednjih škola u organizaciji LC Poreč

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 23 ožujka, 2019 - 10:29
Otvorenje Likovne izložba učenika osnovnih i srednjih škola u organizaciji LC Poreč 26.03. u 19 sati u Galeriji Galija u Poreču
Četvrti  Likovni natječaj učenika srednjih i osnovnih škola Istre - LCLIN 4 - u organizaciji i pod pokroviteljstvom Lions Cluba Poreč, je uspješno završen.
Da podsjetimo, ovaj natječaj je bio otvoren od 15. 01. do 15. 03. 2019. godine. Želja Lionsa je da ovim natječajem doprinesu unapređenju: likovne kulture, kreativnog izražaja mladih, njihovog aktivnog učešća u kulturnom životu grada, prijateljstva između istarskih gradova i rada humanitarnih organizacija. 
U prostorije Lions Cluba Poreč je do 15.03.2018. pristiglo 47 likovnih radova na temu ”Boje proljeća". Na natječaj su se odazvali učenici iz 9 škola: GSŠJD Pazin, Pazinskog kolegija, OŠ Vladimira Nazora Pazin, SŠ Mate Balote Poreč, OŠ Poreč, OŠ Finida Poreč, OŠ Tar – Vabriga, OŠ Novigrad i OŠ Vladimira Nazora Vrsar. 
Stručni žiri Lions Cluba Poreč, u sastavu: Snježana Vidović, Wolfgang Eller i Marija Marjanović je i ovaj put birao u dvije kategorije. Zadatak nije bio nimalo lagan, jer je od svih pristiglih radova trebalo izabrati 6 kojima se dodjeljuju nagrade. 
U 1. Kategoriji (srednjoškolci i osmaši) žiri je od 18 pristiglih radova, izabrao 3 rada koji su nagrađeni: 1. Nagrada (u vrijednosti od 1.000,00 kn) se dodjeljuje Thomasu Krebel (2.raz.) iz Jezične gimnazije SŠ Mate Balota Poreč, 2. Nagrada (u vrijednosti od 750,00kn) se dodjeljuje Luciji Liović (8.raz.) iz OŠ V. Nazora Vrsar i 3. Nagrada (u vrijednosti od 500,00 kn) se dodjeljuje Leoni Ramljak (8.raz.) iz OŠ Tar - Vabriga.
U 2. Kategoriji  (osnovne škole 5. do 7. razreda), od pristiglih 29 radova umjesto 3 rada, priborom za slikanje se  nagrađuju 4 rada, zbog istog broja bodova. Nagrađeni su: Pia Kovačević (5.raz.) iz OŠ Vrsar, Noa Nefat  i Marta Hrvatin (oboje 5. raz.)  iz OŠ V. Nazora Pazin i Marin Štefanac (6.raz.) iz OŠ Finida Poreč.
Svi učesnici natječaja se nagrađuju prezentacijom radova na zajedničkoj izložbi.
Izložba će se održati u Galeriji Galija na Trgu Joakima Rakovca br. 22 u Poreču, od 27.03. do 30.03. 2019, svaki dan od 10 do 12 i od 17 do 19 sati.
Srdačno pozivamo sve zainteresirane sugrađane da nam se pridruže na svečanom otvorenju izložbe u utorak, 26.03. u 19 sati, gdje će se izvršiti i dodjela nagrada. 
Napominjemo da će izložba biti prodajna i da sve prikupljene donacije idu u korist škola nagrađenih učenika.
Izložbu će otvoriti učenici Umjetničke škole Poreč:                                                                                                                           
Vito Mandić, višestrukonagrađivani, učenik 3.raz. harmonike, učiteljica Anamarija Lovrečić. Svirat će V. Zabalibin: Muzički kaleidoskop. 
Antonela Glavić, dobitnica Oskara znanja, pobjednica brojnih natjecanja, učenica 6. raz. harmonike, učiteljica savjetnica Ana Šterpin Zagoranski. Svirat će V.Beševli: Sonata capriccio, 3. stavak. 
U toku trajanja zložbe Lionsi su za Vas pripremili i dodatni program:
28.03. od 18 sati - Procjena umjetnina koju besplatno izvodi naš Lions član Wolfgang Eller 29.03. od 18 sati - Predavanje o proizvodnji vina – Marino Rossi, bivši Predsjednik LC Poreč,
30.03. od 18 sati – Literarno veče sa učenicima SŠ Mate Balota Poreč – Poezija o proljeću
Zahvaljujemo se svima na podršci, a posebno učenicima na lijepim, maštovitm radovima i želimo im i dalje uspješnu školsku godinu.
Za Lions Club Poreč
Snježana Gutbier - Vidović, Predsjedica Lions Kluba Poreč i Voditeljica projekta