LCIF odobrio projekt D-126 za 50.000 $ - Opremimo osnovne škole na poplavljenom području

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 18 studenog, 2014 - 17:44

      „Opremimo osnovne škole na poplavljenome području“

                        Zajedno LCIF i D-126 Hrvatska

Dana 13. studenoga, Julie Boonprasarn, koordinator LCIF-a za R Hrvatsku, javio mi je sretnu vijest da je Barry Palmer, predsjednik LCIF-a potpisao naš projekt „Opremimo osnovne škole na poplavljenome području“.

U lipnju 2014. godine LCIF odobrava pomoć od 50.000 US$, MCAT Grant za poplavljena područja u sjevero-istočnome dijelu R Hrvatske, temeljem moga zahtjeva o katastrofalnim posljedicama izljevanja rijeke Save na okolna sela županjske Posavine. Dug je bio put do konačnoga prihvaćanja projekta od strane LCIF-a jer smo morali odgovoriti strogim zahtjevima naše međunarodne organizacije Lionsa. Cilj ovako velike donacije LCIF-a je obuhvatiti što veći broj korisnika, uz osiguranje dobrobiti za posebno ugrožene skupine, poput djece, starijih osoba ili osoba s invaliditetom.

Naš izbor je pao na djecu osnovnih škola koja će uz pomoć donirane opreme za kabinete informatike, fizike, kemije, biologije, povijesti i geografije lakše i usješnije savladati školsko gradivo. Posebnio dio projekta koji nas osobito raduje, odnosi se na kupnju instrumenata za tamburaški orkestar i opremu za tjelesni odgoj u dvorani i na igralištu.

Ovom prilikom izražavam veliku zahvalnost svim sudionicima u stvaranju ovog vrijednog projekta: Vukovarsko-srijemskoj županiji, Upravnome odjelu za školstvo, kulturu i šport, svim ravnateljima i nastavnicima škola i naravno našem povjerenstvu bez kojega bi bilo teško kreirati projekt. Posebnu zahvalnost dugujem mojoj prvoj suradnici u stvaranju projekta, Katarini Pisačić, LC Novi Marof, koja je snažno doprinjela uspjehu ovoga zadatka. A sada, zajedničkim snagama idemo realizirati projekt!

 

 

Osijek, 18.11.2014. godine                                                                         Nada Arbanas IPDG

                                                                                                                             Grant Administrator

                                                                                                                             Dio za cjelinu