LCI International Convention - Izvješće sa 1. dana 23.6.2015

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 26 lipnja, 2015 - 21:44

Nakon prvog slobodnog dana iskorištenog za aklimatizaciju i obilazak Honolulua, počela je 4-dnevna edukacija za izabrane guvernere distrikta.

Prije svega trebalo se ujutro registrirati, pokupiti materijale za seminare i naravno, slikati se sa budućim međunarodnim predsjednikom LCI Dr. Jitsuhirom Yamadom

Odmah nakon toga je na redu bio prvi cjelodnevni seminar na temu „Single District Orientation“, dakle upoznavanje nas budućih guvernera sa najbitijim stvarima vezano na naš predstojeći mandat i za vođenje distrikta.

Mentor naše grupe je vrlo iskusni Lions coach PID Nesim Levi iz Turske, a grupa se sastoji od 30-ak budućih guvernera distrikta iz SAD-a, Kanade, Kine, Indije, Filipina, Rumunjske, Slovenije i Hrvatske.

Rad je bio organiziran po grupama, a svaka grupa je pripremila i prezentirala određenu zadanu temu iz priručnika za guvernere distrikta.

Ja sam imao priliku otvoriti radni dio i prvi prezentirati temu naše grupe „District Governor Team“, dakle zašto guverner distrikta mora imati tim, tko su članovi tima i koje su njihove odgovornosti i kako postići da taj tim bude učinkoviti i uspješan.

Kao i uvijek kod sličnih radionica, i ova je bila izrazito radna, trajala je od 8:30 do 17:30h, i osim radnog dijela, bilo je, a i biti će, naravno prilike upoznati se i razgovarati sa svim sudionicima.

 

Dražen Melčić

DGE