LC Zadar osigurao police životnog osiguranja djeci iz disfunkcionalnih obitelji

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 17 lipnja, 2014 - 22:22

U želji da pomogne štićenicima zadarskog Doma za odgoj djece i mladeži, Lions klub Zadar je ugovorio police životnog osiguranja za dvoje korisnika usluga tog Doma. U naredne, najmanje tri godine, uplaćivat će za njih dvoje po 2.500 kn godišnje. Police su sklopljene s Generali osiguranjem koje se odreklo svoje provizije.

Dom za odgoj djece i mladeži pruža smještaj ili vanjske usluge djeci iz disfunkcionalnih obitelji. Skrb traje do njihova punoljetstva ili završene srednje škole, nakon čega su potpuno prepuštena sama sebi, a zbog obitelji iz kojih dolaze, ostaju uglavnom na ulici.

Police životnog osiguranja koje će im plaćati Lions klub Zadar, osigurat će im minimalna sredstva potrebna za snalaženje nakon što ostanu bez potpore Doma. U tom trenutku, ta će im sredstva pomoći u pronalaženju novog životnog puta, a saznanje da netko ulaže u njihovu budućnost, sada im pomaže u jačanju samosvijesti i motivira za uspješnije obavljanje školskih i drugih obaveza.

U dogovoru s vodstvom Doma, police su sklopljene za dvoje korisnika vanjskih usluga ( boravak u domu,obrok i pomoć pri učenju ), dvije mlade osobe na početku srednjoškolskog obrazovanja. Članovi Lions kluba Zadar vjeruju da će im novčana potpora koju im osiguravaju pomoći u lakšem savladavanju prepreka na koje su naišli već na početku života.