LC ZADAR - NASTAVAK AKCIJE ZA KONCERTNU DVORANU

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 30 svibnja, 2013 - 12:46

U akciju zadarskog Lions kluba «Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači» uključila se i Glazbena škola «Blagoje Bersa». Učenici škole u utorak su, 28. svibnja održali svoj godišnji koncert, a pri ulasku u dvoranu posjetitelji su donirali priloge za obnovu koncertne dvorane u Kneževoj palači.

U toj je palači, do listopada 1991. godine, kad je razorena agresorskim granatama, Glazbena škola odgajala nove naraštaje, a njeni su tadašnji učenici svoje prve, kao i mnoge kasnije nastupe imali u njenoj koncertnoj dvorani. Svi današnji profesori škole i brojni drugi Zadrani, pamte dvoranu po njenoj ljepoti i akustičnosti, kao mjesto u kojemu se odvijao gotovo sav glazbeni život Zadra. Koncert za njenu obnovu, obilovao je, stoga, lijepim sjećanjima i nadom da će se iz dvorane u Kneževoj palači ponovno širiti glazba.

Bila je to, nakon Božićnog bala na kojemu su Lionsi  promovirali akciju,  treća priredba na kojoj su se prikupljala sredstva za dvoranu. Akciju podržava široka zadarska kulturna javnost pa su već dogovorene brojne druge priredbe i manifestacije, kako u ovoj, tako i idućoj godini.