LC VUKOVAR U PROGRAMU RAZMJENE MLADEŽI UGOSTIO DVOJE MLADIH

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 10 srpnja, 2015 - 09:27

„Stvoriti i njegovati duh razumijevanja među narodima svijeta“ moto je programa razmjene mladih i kampova, osnovan još davne 1961., kao neprofitni program, posvećen širenju međunarodnog razumijevanja među mladima.

Osnovna namjena ovog programa nije turistička posjeta nekoj zemlji, ili stvaranje preduvjeta za školovanje, ili zapošljavanje, već isključivo učenje o nekoj drugoj kulturi. Program je otvoren za sve mlade od 16 do 21 godinu.

U sklopu tog programa LC Vukovar je kao sponzor klub poslao mlade u Japan, Njemačku i Dansku, a ugostio je dvoje mladih iz Finske i Francuske. Mladi su boravili u „host“ obiteljima nekoliko dana nakon čega se spremaju na nastavak svog putovanja u kamp razmjene mladih u Puli.

Tijekom njihovog boravka organizirani su izleti, druženja, gostovanje u radijskoj emisiji , a sve s ciljem boljeg upoznavanja kulture kojoj pripadaju.  Mlada Finkinja Anni, koja je u Vukovaru boravila od 01.07. - 09.07.2015., ponijet će puno lijepih uspomena iz grada na Dunavu, a kako kaže posebno su je iznenadile temperature, jer je po odlasku iz Raume, svog rodnog grada, temperatura iznosila svega  14 stupnjeva.  

 

 

Photo galerija: https://www.facebook.com/pages/Vukovar-Lions/1563221477267652?sk=photos_...