LC Vukovar: Podijeljeno pola tone pečenih papalina

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 26 prosinca, 2021 - 11:47

Donacijom 500 kg ribe članova Lions kluba Zagreb i suorganizacijiom Lions kluba Vukovar i Grada Vukovar, tradicionalno je obilježen Badnjak u Vukovaru podjelom pečenih papalina sugrađanima na pet lokacija u gradu.

"Girice su dijeljene u centru grada Vukovara, u Borovu naselju u ulici Hrvatskog zrakoplovstva, na Sajmištu u ulici Vatroslava Lisinskog, na Mitnici kod Trga žrtava Ovčare te u Sotinu u Ulici Hrvatskog zrakoplovstva. 100 kilograma podjeljeno je socijalno najugroženijoj skupini naših sugrađana uz pomoć Socijalne samoposluge Vukovar te 100 kilograma Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar pacijentima i osoblju u ovim teškim, pandemijskim uvjetima" - pojasnio je Igor Tot, predsjednik LC Vukovar.

Ugodno sunčano badnje prijepodne sa svojim sugrađanima uz druženje i podjelu pečene ribe proveli su gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, zamjenik Filip Sušac, predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Željko Sabo te članovi LC Vukovar.

Svake godine, sada već tradicionalno uoči Božića na Badnjak, u nekoliko gradskih četvrti dijelimo pečene girice i na taj način zajedno uživamo u ovom blagdanskom raspoloženju i vremenu. Činimo to godinama zahvaljujući Lions klubu Zagreb i Lions klubu Vukovar čiji nam članovi svake godine dostave 500 kilograma girica na čemu im iskreno zahvaljujem”, rekao je gospodin Ivan Penava, gradonačelnik Grada Vukovara te poželio i čestitao svi sugrađanima sretne božićne i novogodišnje blagdane u vjeri i nadi u bolje sutra.

"Vjerujem da će nam nadolazeći blagdan donijeti u naše obitelji pregršt ljubavi, mira i radosti te ojačati u nama osjećaj zajedništva. Sretan i blagoslovljen Božić" – poručila je Mirjana Semenić Rutko, članica LC Vukovar, čestitala nadolazeće blagdane svim članovima Lions Distrikta 126 Hrvatska te se zahvalila LC Zagreb, Gradu Vukovaru, vukovarskim ugostiteljima na pečenju ribe, a također i Hrvatskoj udruzi umirovljenika i invalida grada Vukovara na podjeli papalina građanima.

Događaj je iznimno dobro medijski popraćen, kako na državnoj televiziji, tako i na svim lokalnim tv i radio postajama.

Fotografije preuzete sa web portala Grad Vukovar.

 

Vaš LC Vukovar