LC VUKOVAR: POČETAK PROJEKTA "HALO POMOĆ" I URUČENJE RJEŠENJA O SUFINANCIRANJU GRADA VUKOVARA

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 15 srpnja, 2015 - 17:55

Povodom početka projekta „Halo pomoć“ Lions kluba Vukovar, u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara održana je prigodna prezentacija te je označen početak projekta, na kojoj  su sudjelovali predstavnici grada Vukovara, gradonačelnik Ivan Penava, dogradonačelnica Marija Budimir, te pročelnica Odjela društvene djelatnosti Ana Živanović , članovi LC  Vukovar, korisnici socijalnih uređaja sa pratnjom te predstavnici medija.

Grad Vukovar je prepoznao važnost razvijanja izvaninstitucionalnih usluga na području grada Vukovara kojim se pomaže kako starijim osobama, osobama s invaliditetom i svim osobama u potrebi što duži ostanak u njihovim domovima i što kasniji smještaj u institucije.  Gradonačelnik  Ivan Penava uručio je predsjedniku LC Vukovar Rješenje o sufinanciranju projekta od strane grada Vukovara u iznosu od 8.400,00 kuna.

Projekt  „Halo pomoć“ pokrenuo je LC Vukovar u suradnji sa LC Steyr Omnia iz Austrije nabavkom 14 socijalnih uređaja koji su besplatno  dodijeljeni  korisnicima na upotrebu, a u planu je nabavka još 30 uređaja.

Cilj ove akcije je pomoći prvenstveno osobama koje žive same ili osobama kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći i monitoringa,  da se osjećaju sigurnije u svom domu. To je moguće uz pomoć socijalnog uređaja (telefona) koje uz sebe ima prijenosni uređaj koji korisnik nosi kao narukvicu ili privjesak  sa SOS tipkom. U slučaju krizne situacije  ili potrebe korisnik pritiskom SOS tipke može dobiti pomoć. Dojavni centra organiziran je u  Centru za pomoć i njegu Primum u Vukovaru, koji  uz ostale izvaninstitucionalne usluge i usluge smještaja za starije osobe, pruža i uslugu monitoringa tijekom 24 sata svakog dana u godini.

Korisnici usluga, ukupno njih 14,  a prošli su edukaciju za pravilno korištenje uređaja, i već nekoliko dana koriste uređaj,  potvrdili su u razgovoru sa gradonačelnikom Ivanom Penavom da se sada osjećaju puno sigurnije  u okviru svoga doma i zajednice .

Predsjednik LC Vukovar Željko Đekić izrazio je zadovoljstvo što je čelništvo grada Vukovar prepoznalo značaj ovog projekta, i brigu za osobe u potrebi , te se  zahvalio gradonačelniku Penavi , najbližim suradnicima i Gradu Vukovar koji su se aktivno uključili sufinanciranjem projekta i najavio širenja projekta kako za veći broj korisnika u gradu Vukovaru, tako i na prostoru vukovarsko- srijemske županije.  Dogovoreno je da se  projekt nastavi i proširi sufinanciranjem ukupno 30 novih korisnika.

Ukupna vrijednost projekta iznosi oko 30.000 kuna i još jednom je potvrđena odlična suradnja čelništva lokalne uprave Grada Vukovara i Lions kluba Vukovar.

 

Osječka TV: https://www.youtube.com/watch?v=sBiFNo6pXN0&feature=youtu.be

Vinkovačka TV: https://www.youtube.com/watch?v=YRIu2bn2LcI

Fotto galerija: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1624676021122197.1073741873.15...

Povezani članci:  http://www.vukovar.hr/vijesti/sve-vijesti/upravni-odjeli/287-upravni-odj...