LC Vukovar: Održana vrlo uspješna znanstveno stručna tribina

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 12 veljače, 2015 - 12:09

LC Vukovar: 23. Svjetski dan bolesnika

Danas je u vukovarskom hotelu Lav u organizaciji Lions kluba Vukovar održana znanstveno stručna tribina u povodu obilježavanja 23. Svjetskog dana bolesnika. Tribina je izazvala veliko zanimanje liječnika , medicinskih sestara , fizioterapeuta, lionsa i ostalih lions prijatelja iz cijele Slavonije. U trosatnom radu tribine je sudjelovalo preko 100 sudionika i predstavnici više Lions klubova Regije Istok.

Prigodna znanstveno stručna predavanja pripremili su prof.dr.sc. Robert Steiner (predsjednik LC Waldinger-Osijek), dr. Zoran Aleksijević , dr. Ivica Šuvak, dr. Nikolina Ljubičić Marković, dr.sc. Biserka Kovač, mag.med.techn. Agneza Aleksijević, bacc.med.techn. Tatjana Peranović, Slavica Babić mag.physioth. i Zdenka Floršić bacc.physioth. Vrlo kvalitetna predavanja izazvala su veliko zanimanje svih prisutnih, a svim predavačima su uručene zahvalnice LC Vukovar u znak potpore radu Kluba.

Skup je pozdravio predsjednik Lions kluba Vukovar Željko Đekić te zahvalio svima koji su podržali i odazvali se na ovu tribinu u zaista velikom broju te uputio zahvalu  svima onima koji skrbe o bolesnicima ,a to su zdravstveni i nezdravstveni radnici te brojni drugi djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih, svi oni koji su u središte svoga djelovanja stavili bolesnika i njegove potrebe.

Potom se  Ana Živanović, Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara zahvalila Lions klubu Vukovar za organizaciju, pozdravila sve prisutne u ime Grada Vukovara i istaknula kako je Svjetski dan bolesnika prigoda da se osvjestimo o brizi za bolesne, nemoćne osobe i razmislimo o načinu pomoći. Posebno je istaklula da Grad Vukovar rado surađuje sa različitim udrugama nastojeći poboljšati životni standard najugroženije skupine građana.

Tribinu je pozdravio i svečano otvorio Damir Šterijev, predsjednik Zone II Regije Istok , kao izaslanik guvernera D-126 Hrvatska, Daria Bognola. Pozdravio je iznimno uspješan rad Lions kluba Vukovar, poželio uspješan rad tribine i zaključio govor citatom iz lions molitve ...“zahvaljujemo Ti Gospode što smo se ovdje okupili da bismo ostali bolji i da bismo bolje služili sličnima nama“...

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Papina je namjera bila potaknuti sve ljude, bez obzira na vjeroispovijest, da razmisle o tome kako sami mogu doprinijeti brizi o oboljelima. Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb. Svaki bolesnik ima pravo na potrebne zdravstvene usluge te ima pravo znati od čega boluje i sudjelovati o odlukama o vlastitom zdravlju. Svjetski dan bolesnika je prilika za podsjećanje na prava koje svatko od nas ima kada se nalazi u ulozi bolesnika, istaknula je Ivana Buday - članica LC Vukovar.