LC Vukovar: Obilježen Svjetski dan bolesnika

Slika korisnika Željko Đekić
Željko Đekić 23 veljače, 2023 - 23:56

Lions klub Vukovar, u suradnji s Nacionalnom memorijalnom bolnicom Dr. Juraj Njavro Vukovar, Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru te Alumni VEVU,  organizirao je sada već tradicionalni 8. Znanstveno stručni simpozij dr. Vladimir Emedi povodom obilježavanja Svjetskog dana bolesnika.

Simpozij za pamćenje. Impozanti i rekordni broj sudionika - više od 550 liječnika, medicinskih sestra, fizioterapeuta, ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika, volontera i gostiju iz cijele Republike Hrvatske - pratilo je ovaj hybridni on-line simpozij iz prostorija vukovarske bolnice.

Namjera je okupljanja razmjena iskustava, druženje, upoznavanje i prigodna stručna predavanja. Ujedno se zahvaliti svima onima koji liječe bolesnike i skrbe o njima, a to su ponajprije zdravstveni djelatnici svih profila te brojni socijalni ali i ostali nezdravstveni djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.

Sve sudionike simpozija pozdravio je domaćin, gospodin Anto Blažanović, ravnatelj NMB Vukovar te gospodin Željko Sudarić, dekan vukovarskog veleučilišta,

Prigodna predavanja za ovogodišnji simpozij, koja su prijavljena i bodovana u 4 komore zdravstvenih djelatnika, priredili su: doc. dr. sc. Anđela Grgić, Fakultet za dentalnu medicinu i zdravstvo iz Osijeka, dr. med. Kristina Jalšovec,  specijalista otorinolaringologije i audiolog te dr. med. Hrvoj Jurković, specijalista ortoped iz vukovarske bolnice, doc. dr. sc. Ana Poljičanin, sa Sveučilišta u Splitu, Ahnetka Stjepanović, magistra sestrinstva, glavna sestra DZ Vukovar te Željko Đekić iz Nacionalne memorijalne bolnice Dr Juraj Njavro u suradnji sa magistrom fizioterapije sa vukovarskog veleučilšta Stjepanom Jelica.

"Skup je posvećen poznatom vukovarskom liječniku Vladimiru Emediju koji je za života bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja i kojemu je pacijent uvijek bio na prvom mjestu" istaknula je gospođa Zdenka Floršić prigodom otvaranja simpozija..

Nakon svakog predavanja održane su vrlo zanimljive rasprave.

 

Vaš LC Vukovar