LC Vukovar: Međunarodni turnir u pikadu za slijepe osobe

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 11 listopada, 2014 - 18:16

Lions klub Vukovar  je u povodu Međunarodnog dana bijelog štapa organizirao  međunarodni turnir u pikadu za slijepe osobe.  U subotu,  11. listopada 2014. god. u Vukovaru u prostorijama Udruge slijepih, okupile su se ekipe iz Hrvatske , Bosne i Hercegovine te Srbije. Nakon pozdravnih riječi predsjednika Udruge slijepih VSŽ gospodina Ivana Ćoraka,  predsjednika LC Vukovar Željka Đekić, skupu se obratio i svečano ga otvorio gradonačelnik Grada Vukovara gospodin Ivan Penava. 

Pobjednik u natjecateljskom dijelu je ekipa iz Vukovara, drugo mjesto zauzela je ekipa iz Tuzle, a trećeplasirana je ekipa iz Beograda.

Za sve natjecatelje i njihovu pratnju priređen je svečani domjenak, te su podjeljeni pehari i diplome za učešće na turniru.  Potom je uslijedilo ugodno druženje, gdje se razgovaralo o problemima sa kojima se susreću slijepe osobe.  Sredstva za ovu humanitarnu akciju LC Vukovara, prikupljena su na malonogometnom turniru koji se održao u lipnju u Vukovaru.

„Lions klub Vukovar se priključuje apelu i pozivu našeg D-126 i ovom prilikom želimo širu javnost upoznati s problematikom sa kojom se susreću slijepe osobe i organizacijom ovog turnira pomoći slijepima u gradu Vukovaru , te da nisu građani drugog reda kako ih se često smatra, već da su to osobe sa trajnim invaliditetom i punopravni članovi naše zajednice, a trenutno ih u RH ima oko 6000.“

Uz „We Serve“,

LC Vukovar