LC Vukovar: Izložba životinja u Gimnaziji Vukovar

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 5 lipnja, 2015 - 21:30

Udruga za uzgoj i zaštitu životinja „Feniks“ zajedno sa Lions klubom Vukovar nastavlja uspješan niz predavanja.  Danas, 05.06.2015. u Gimnaziji Vukovar održana je zanimljiva informativno poučna izložba životinja iz obitelji gmazova.

Izložba je trajala od 11,00 do 15,00h i posjetilo ju je više od 200 učenika, nastavnika i gostiju.

Učenici su imali priliku vidjeti kako izgledaju ruska štakorica i meksička mliječna zmija, te kraljevski piton, za kojeg se,  kako kaže predstavnik udruge Feniks Kristijan Lebar često odlučuju pri odabiru gmazova kao kućnih ljubimaca. Među životinjama su se još našle i bradata agama (gušter),  veliki crni škorpion, različite vrste tarantula, divovski crvi, te žohari.

Cilj izložbe bio je upoznati učenike s ovim životinjama i uvjetima potrebnim za njihovo držanje. „Najhrabriji“ su mogli i držati neke od životinja, te se fotografirati za uspomenu.

Kako organizacija jedne ovakve izložbe zahtijeva dobru pripremu uključili su se ravnatelj vukovarske gimnazije gospodin Davor Šijanović i profesorica , gospođa Kristina Kristek, članovi udruge Feniks Teodora i Rea Nešić, te kao potpora članovi Lions kluba Vukovar.

U iščekivanju slijedećeg zanimljivog predavanja Feniksovaca i Lionsa, netko se možda odluči pribaviti novog kućnog ljubimca. 

 

Photo album: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1610651765857956.1073741868.15...