LC Vukovar: Humanitarna akcija „Halo za pomoć“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 14 siječnja, 2015 - 21:19

Danas su članovi Lions kluba Vukovar i Lions kluba Steyr Omnia iz Austrije u prostorijama poglavarstva grada Vukovara, dogovorili sa gradonačelnikom gospodinom Ivanom Penavom početak velikog projekta „Halo za pomoć“.   

Ovim projektom  će se starijim osobama i osobama u potrebi u grada Vukovara  biti donirani smartphoni ili „pametni mobilnih telefoni“ –  uređaji koji omogućavaju starim i nemoćnim osobama sigurniji samostalan život u vlastitom domu uz 24 satnu podršku i monitoring u hitnim situacijama.                              

Sa gradonačelnikom je dogovoreno da se u suradnji sa Odjelom za socijalnu skrb Grada Vukovara i Centra za socijalnu skrb Vukovar dogovore detalji oko provođenja ovog projekta i tehničke pojedinosti provođenja projekta, tj podjela uređaja potrebitima i edukacija korisnika kako rukovati uređajem.

Telefoni su testirani u proteklih 6 mjeseci te je organizirana služba praćenja i dojavni centar.

Grad Vukovar i gradonačelnik gospodin Ivan Penava žele ostvariti brigu o starim i nemoćnim osobama u Vukovaru i putem ovog projekta , te sudjelovanjem u ovom projektu Vukovarskih lionsa koji je s uspjehom već zaživio u razvijenim zapadnim zemljama.

Za početak projekta osigurano je 14 mobilnih uređaja. Daljnji tijek akcije bit će prema broju korisnika kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći – ističu Vukovarski lionsi.

Ukoliko osobe koje nisu evidentirane na popisu Centra za socijalnu skrb Vukovar,  a žele i nužna im je ovakova vrsti pomoći i skrbi, mogu se javiti i informirati u prostorijama Lions kluba Vukovar, u Vukovarskom hotelu Lav.