LC Vukovar: Edukativno predavanje i radionica u OŠ Antun Bauer u Vukovaru

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 22 svibnja, 2015 - 13:34

U vukovarskoj osnovnoj školi „Antun Bauer“  u petak 22.05.2015. godine, održano je edukativno predavanje i radionica s temom „Kako prevenirati nepravilno držanje“.

Predavanje  je organizirao Lions klub Vukovar u suradnji sa ravnateljem škole gospodinom Jozom Mihaljev  i pedagoginjom gospođom Ivanom Dragšić.  Stručno predavanje održano je za učenike osmih razreda, njih  50-ak, budući da je pubertet razdoblje intenzivnog rasta i razvoja, te se često javlja nepravilno držanje, čemu pridonose i dnevno i tjedno opterećenje nastavom u dugotrajnom nepravilnom položaju, nepravilno nošenje školskih torbi te ostali čimbenici rizika.

Predavanju su prisustvovali  i nastavnici, te školska psihologinja Jasna Kraljević.

Učenici su pokazali iznimno veliko zanimanje te aktivno sudjelovali u radionici i posebno pokazali interes za praktični dio prezentacije koji se odnosio na demonstraciju kako se utvrđuje nepravilno držanje, vježbe na terapijskoj lopti i balansnoj dasci koje se koriste u prevenciji.  

Učenicima je demonstrirano i pravilno sjedenje, nošenje školskih torbi, kao i vježbe koje trebaju koristiti tijekom rada na računalu.

Na kraju predavanja  učenici su sudjelovali u diskusiji i zajedno donijeli zaključke o usvojenim mjerama prevencije.

Vrlo zanimljivo i edukativno predavanje održala je Vesna Šeper, predavač na vukovarskom veleučilištu uz asistenciju Jovane Prokić i Željka Đekić.

Dogovorena je i dugoročna suradnja između OŠ Antun Bauer i LC Vukovar, te pokretanje zajedničkih projekata.

 

 

Photo album: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1605729243016875.1073741863.15...