LC Virtual Croatia održao svoju Charter night

Slika korisnika Zlatko Janković-Miloš
Zlatko Janković... 30 lipnja, 2024 - 15:48

LC Virtual Croatia održao svoju Charter night

Prvi hrvatski virtualni Lions klub, Virtual Croatia, jedan od prvih ovakovih klubova u Europi, održao je svoju charter večer u petak 28. lipnja 2024. godine preko aplikacije Zoom.

Ovime je napravljen velik korak prema korištenju novih tehnologija, kao i uključenosti novih lions članova kojima je omogućeno djelovanje za dobro "na daljinu". 

Charter je vodila kuma kluba Mirjana Čusek Slunjski iz NCLC Varaždin Millenium koja je predano radila na osnivanju virtualnog kluba zajedno sa cijelim rukovodstvom Distrikta 126 Hrvatska, kao i vodstvo novoga kluba: predsjednik Edvard Badurina i tajnik Vedran Obućina. 

Etički kodeks Lionsa pročitao je Tajnik Distrikta 126 Zlatko Janković-Miloš koji je potom vodio prisegu novih članova. Osim novog kluba, Distrikt 126 Hrvatska je time dobio 24 nova člana. Mirjana Čusek Slunjski i Edvard Badurina su prisegnuli kao kumovi. 

Okupljenima se obratio i guverner  D-126 Milorad Stanić koji je izrazio svoje zadovoljstvo osnivanjem kluba i charterom u predzadnjem danu njegovog mandata te upozorio kako je uspjeh odluka svakog pojedinca. 

S izrazima velike potpore, obratila se i predstavnica LCI Aneliya Kaneva GAT CAIV Area Leader 4E, PDG D130 Bulgaria & GLT coordinator New Voices Europe team i to na tečnom hrvatskom jeziku. Ona je novim članovima približila međunarodne aspekte lionizma, dok se ID Lorena Hus, PDG Distrikta 129 Slovenija javila s dalekog Balija i emotivno ukazala na važnost druženja i prijateljstva među Lionsima, pozivajući nove članove na humanitarni rad. 

Skupu se obratio i prvi predsjednik novog kluba Edvard Badurina, koji je izrazio nadu vrlo skorog početka djelovanja u sasvim novim tehničkim uvjetima. Izazov online kluba otvara nove oblike služenja, ali ne i napuštanja osnovnih postulata rada i etičkog kodeksa Lionsa. Novi klub ima priliku povezati se na više razina i na više načina što će neminovno doprinijeti razvoju lionizma, osobito među mlađim osobama i onima koji žive na područjima gdje još nema Lions klubova.

Na kraju su se u raspravu uključili i ostali prisutni Lionsi iz drugih klubova koji su čestitali na osnivanju novog kluba i prijemu 24 člana u lions organizaciju i sa oduševljenjem pričali o večerašnjoj organizaciji Charter night-a u novim uvjetima.

Uglavnom nešto novo, nešto lijepo se dogodilo večeras Lionsima.