LC Valpovo-Belišće organizirao humanitarnu utrku za Martinu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 15 rujna, 2014 - 08:43

LC Valpovo-Belišće organizirao humanitarnu utrku za Martinu

U četvrtak 11.9.2014. Lions klub Valpovo Belišće organizirao je u sklopu Valpovačke ljetne lige trčanja, zajedno s  Udrugom Zdravo trčanje iz Osijeka humanitarnu utrku.

Novac od startnine natjecatelja, članova LC Valpovo-Belišće i gledatelja  namijenjen je za kupovinu prijenosnog računala za Martinu Kaluđer iz Valpova.

Martina je članica udruge "Zvono" Belišće, i predsjednica Kluba samozastupnika. Živi s bolesnom majkom i kandidat je za prvu stanarku samostalne stambene zajednice osoba s posebnim potrebama. Uključena je i u program lokalnog volonterskog centra udruge „Zvono“ za inkluzivno volontiranje. Vješta je u tradicijskim zanatima tkanja i izrade ručnih radova. Zbog svoje bolesti, sve navedeno radi s jednom rukom, a kretanje je ograničeno na kretanje pomoću kolica za osobe s posebnim potrebama.

Za sudjelovanje u utrci prijavilo se 25 natjecatelja u tri kategorije po dužini staze. Sudionicima i gledateljima obratili su se Matija Karša predstavnik Udruge Zdravo trčanje i Jozo Berečić, predsjednik Lions kluba Valpovo-Belišće, pozdravili ih i zahvalili se na opredijeljenosti za zdrav život i humanitarno djelovanje, a sudionicima utrke svoju je zahvalnost izrazila i Martina Kaluđer,koja je obećala da će se računalo koje će joj darovati koristiti za kreativne svrhe. U utrci koja se trčala stazama valpovačkog perivoja, na stazi od 2,5 kilometara u konkurenciji žena pobijedila je Marija Petrović, na pet kilometara su prvo mjesto podijelile Maja Borić i Ana Kaptalan.

U muškoj konkurenciji na 2,5 kilometra prvi je bio Igor Mogoroš, na pet kilometara pobijedio je Branimir Ljutak, a na najdužoj stazi od deset kilometara pobijedio je Darko Smrčak.

Najmlađi sudionik bio je desetogodišnji Danijel Jovinac.