LC Split pokrenuo akciju izrade makete Dioklecijanove palače iz 305.g.

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 26 kolovoza, 2014 - 19:54

LC Split je pokrenuo drugu akciju izrade i postavljanja makete. Nakon makete izlivene u bronci srednjevjekovnog Splita (slijepi mogu dodirom osjetiti Split), pokrenuta je akcija izradbe makete Dioklecijanove palače kakva je ona bila 305 godine. Uz pomoć Grada i Turističke zajednice, financirana je maketa Palače. Prikupljanje sredstava, za drugu fazu izlijevanja u bronci,  se vrši na način donacije od 200 kn, a zauzvrat se dobije Dioklecijanovu povelju - zahvalnicu. Očekuje se donacija koja bi pokrila izradu makete u bronci, te višak sredstava koji bi se usmjerio za slijepe i slabovidne. Cijela akcija bi trebala završiti i maketu bi se trebalo postaviti na javnu površinu do Međunarodnog dana bijelog štapa (15.10.2014.).

Na prezentaciji akcije je nazočio i otvorio DG Dario Bognolo zajedno s predstavnikom grada Splita i voditeljem projekta Damirom Vesanovićem iz LC Split. Nazočili su još i PDG Branko Dragičević i II VDG Goran Šarić dužnosnici D-126.

Na prezentacij akcije je bio velik odaziv , a je prezentacija makete je bila uvod u Dane Dioklecijana, koji su trajali od 16.08.-19.08.2014.