LC Rijeka organizirao humanitarnu akciju „Svjetlost na dar“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 7 lipnja, 2012 - 15:18
Plakat akcije

Obilježavajući 20. godina humanitarnog djelovanja, Lions klub Rijeka organizirao je   humanitarnu akciju pod nazivom  Svjetlost na dar. U suradnji sa HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, i uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, dogovorio je izvođenje Offenbachove  operete  Pariški život,  koja je bila na programu 29.svibnja 2012. g.  u HNK Ivana pl. Zajca. Sav prihod skupljen ovom akcijom donirat će se OŠ Pećine za ugradnju tzv. taktilne staze duž prizemlja škole kojom bi se djeca s poteškoćama u vidu lakše kretala po školi.

Pred četiri godine Lions klub Rijeka  inicirao je osnivanje Prve hrvatske knjižnice za djecu s poteškoćama u vidu. Knjižnica je osnovana u sklopu Osnovne škole Pećine Rijeka u kojoj su slijepa i slabovidna djeca  integrirana u nastavni proces. Kako  do ulaza u Osnovnu školu Pećine vodi veliki broj stepenica Lions klub Rijeka  financirao je i izradu rukohvata, kojom  djeca s poteškoćama u vidu lakše dolaze do ulaza u školu. Nakon ovih akcija Lions klub Rijeka odlučio je nastaviti s uređenjem škole u prostor po mjeri djece s oštećenjem vida.

           Iznos financijskih sredstava za  nabavku i ugradnju taktilne staze  premašuje ostvareni prihod od kazališne predstave, no drugi dio sredstava osigurat će se iz vlastitih sredstava i donacijom LCIF - Lions Clubs International Foundation iz SAD od kojih je Lions klub Rijeka  dobio financijska sredstva upravo za ovu namjenu.

  • HNK Rijeka
  • ansambl predstave