LC Pula ugostio u razmjeni mladih dvoje mladih iz Japana

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 7 siječnja, 2015 - 13:48

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula gostovali su mladi iz Japana Chikaze Ito i Masato Miyazaki. Svojom su prezentacijom dočarali svoju zemlju, kulturu, tradiciju, običaje i znamenitosti, a sve u sklopu programa Lions Youth Exchange-a. Mladi studenti su zahvaljujući Lions Klubu Pula i host obiteljima Plavšić i Milani, te uz članove kluba, mogli upoznati, regiju i gradove koje su izabrali kao svoju destinaciju.
"Ovo je bogato iskustvo za Chikaze Ito i Masato Miyazaki. Vjerujem da će uspomene o Hrvatskoj, Istri ostati njima zauvijek. Treba poticati duh razumijevanja među narodima svijeta, promicati razumijevanje i dobru volju, iskustvo načina života u obitelji iz druge zemlje i kulture, stvarati nova prijateljstva, učiti o drugim zemljama i kulturama kako bi oplemenili i vrjednovali svoju bogatu povijest." rekla je Patrizia Milani, predsjednica Lions Kluba Pula i članica povjerenstva za razmjenu mladih Lions Hrvatske. 
Lions Youth Exchange je program zahvaljujući kojem mladi između 15 i 21 godinu mogu od četiri do šest tjedana boraviti u zemljama u kojima djeluju lionsi, a budu smješteni kod jedne ili više obitelji, te im je u sklopu Lions klubova organiziran program.

Patrizia Milani