LC Poreč dodijelio donacije iz sredstava prikupljenih na humanitarnom balu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 30 prosinca, 2014 - 20:05

LC Poreč dodijelio donacije  iz sredstava prikupljenih na humanitarnom balu

Danas u prostorijama Zdravog grada Poreč LC Poreč je na skromnoj svečanosti uz prisustvovanje članova Lions kluba Poreč,predstavnika grada dogradonačelnice Nataše Basanić-Čuš,predstavnika Centra za socijalnu skrb u Poreču i članova Udruge slijepih Poreča, dodijelio donacije iz sredstava prikupljenih na humanitarnom balu organiziranom u povodu  Sv. Maura zaštitnika grada Poreča. Donacije su uručene u iznosu od 3000 kn Udruzi slijepih Istarske županije podružnica Poreč i to za 30 članova po 100 kn bonova za kupovinu osnovnih kućnih potrepština, a Centar za socijalnu skrb u Poreču je dobio 5000 kn bonova za najugroženije obitelji sa djecom. Svaka obitelj će dobiti 100 kn bonova po djetetu u duhu slogana pod kojim je organiziran bal „Za dječji osmijeh“.

Na donacijama u ime doniranih zahvalila je Olimpija Meden koja je naglasila 18 godišnju suradnju LC Poreč i Udruge slijepih u Poreču kojoj su Lionsi glavni patron za što su im slijepi beskrajno zahvalni na pažnji koju im Lionsi posvećuju.

O raspodjeli donacija govorio je PDG D-126 Jusuf Šehanović i dopredsjednik LC Poreč.

iznio je podatak da su osim ovih donacija isplaćene su donacije u iznosu 3000 kn za Dom za psihičke bolesnike u Brkaču, 2000 kn za Udrugu za liječenje dijabetesa za odlazak dvoje djece u školu za učenje življenja sa dijabetesom, 1000 kn za Udrugu za liječenje Dravet sidroma, 3000 kn za udrugu Palčić iz Pule, 2000 kn za Veslački klub Adriatco Poreč, 1900 kn za Kuću Djeda mraza Kaštelir, 3600 kn za Društvo tjelesnih invalida Pazin, 2000 kn za Crveni križ Pazin za Klub osoba sa intelektualnim teškoćama, 2000 kn za Udrugu gluhih i nagluhih Pazin i za dvoje socijalno ugroženih pojedinaca.

Sve ove donacije će se dodijeliti kupovinom konkretne opreme i ostalih potreba za navedene udruge, a pojedincima bonovi za hranu ili plaćanje struje.

Ovo je prva dodjela donacija koja je izvršena do Božića ili danas prije Nove godine, drugi dio će se dodijeliti do Uskrsa u skladu sa razrađenim kriterijima za dodjelu humanitarne pomoći u skladu sa zakonom kao i ove odjeljenje donacije.

Lionsi još jednom zahvaljuju svim donatorima,ljudima dobre volje koji su sudjelovanjem na balu,kupovinom vina, lutrije i slika kao i novčanim donacijama omogućili ovu dodjelu potrebitima.