LC Novigrad primio priznanje Club Excellence Award

Slika korisnika Sonja Jelača
Sonja Jelača 29 ožujka, 2023 - 13:36

Lions klub Novigrad primio je iz sjedišta Lions cluba u Chicagu (USA) priznanje Club Excellence Award za 2021-22 godinu.

Pristigle su čestitke Lions klub Novigrad za njihov rad, veliko zalaganje i energiju za sve zahtjevne zadatke i aktivnosti iz područja članstva, služenja, vodstva i organizacijske izvrsnosti te marketing, a koje je ovom nagradom prepoznato, kao jedan od najboljih klubova u Districtu 126 Hrvatska.

Za klub nagradu je primila trenutačna predsjednica Branka Mesarić, a za ocijenjenu Lions godinu 2021-22 primio je za taj period predsjedavajući Dubravko Grgić.

Predsjednica Branka je tijekom izlaganja o aktivnostima i uspjesima kluba za kraj poručila: Puno je posla ispred nas i imamo osjećaj da se potrebe, zbog ovog teškog razdoblja za cijeli svijet, samo gomilaju. Mi se tom radu, usprkos svemu, radujemo jer znamo da ćemo naići na pomoć u ostvarenju naših ciljeva i da nas neće napustiti taj divan osjećaj sreće kada nekome pružamo pomoć.

Nagradu je uručio guverner Districta 126 Hrvatska gospodin Alek Konić koji se obratio članovima LK Novigrad, a obratili su se i uvaženi gosti, gradonačelnik Novigrada Anteo MIlos, gradonačelnik Buja gdin Fabrizio Vižintin. Tajnik Disticta 126, gdin Zlatko Janković-Miloš uz ulogu gosta pazio je i da cijeli događaj bude u skladu s protokolima Lionsa.

Svečana sjednica i kasnije večera i druženje održano je u hotelu Maestral u Novigradu, gdje je izvorno klub i osnovan prije 19 godina, uz osnivača LC Poreč i kumu gđu Fedoru Zorić- Franke. Klub inače djeluje i održava sastanke u hotelu Nautika u marini.

Lions klub Novigrad okuplja članstvo, a i djeluje svojim humanitarnim radom, na području Bujštine: Novigrada, Umaga, Buja i Brtonigle.