LC Novi Marof 26.lipnja organizira „Noć Lionsa“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 28 lipnja, 2015 - 14:29

Novomarofski Lionsi organiziraju u petak, 26. lipnja 2015.,“Noć Lionsa” - humanitarno druženje povodom proslave četvrte obljetnice potvrdne svečanosti Lions Club-a Novi Marof.

Službeni dio programa sa osvrtom na proteklu Lions godinu održat će se u velikoj dvorani Kulturnog centra “Ivan Rabuzin” s početkom u 20.00 sati, dok će se neslužbeni dio, druženje i ples pod zvijezdama, nastaviti na terasi Kulturnog centra.

U ovim teškim vremenima, kad na svakom koraku nailazimo na pozive u pomoć, vrlo je teško odlučiti kome prvo pomoći. Budući da je međunarodna Lions organizacija osnovana sa idejom da se pomoć pruža prvenstveno slijepim i slabovidnim osobama, Novomarofski su Lionsi odlučili ove godine krenuti u tom pravcu, istovremeno nagrađujući hrabrost, požrtvovnost i izvrsnost. Stoga su naši ovogodišnji štićenici dvojica uspješnih studenata koji, iako suočeni sa ozbiljnim problemima s vidom, izvršavaju sve svoje studenske obaveze.

 

●      Silvio je student 3. godine Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sa dijagnozom visoke slabovidnosti. Zbog toga mu je potrebno mobilno povećalo kako bi mogao samostalno čitati te posebna vrsta naočala sa filterima kako bi se mogao samostalno kretati po dnevnom svjetlu.

 

●      Nino je apsolvent na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Ima urođeni glaukom te je od četvrtog razreda osnovne škole počeo gubiti vid. Sada je slijepa osoba te mu je zbog obaveza na studiju potrebno posebno prilagođeno prijenosno računalo.

 

Kako bi uspješno izvršili ovu humanitarnu akciju, nadamo se prodajom ulaznica i nagradnih tombola prikupiti sredstva za nabavku opreme koja je potrebna ovim dječacima. Cijena ulaznice za ovo događanje je 100,00 kuna, dok cijena nagradne tombole, čiji su fond potpomogli brojni sponzori, iznosi 50,00 kuna. Ulaznice se mogu kupiti od članova kluba ili na ulazu na dan događanja.

Vjerujemo da će naši ovogodišnji štićenici svakako znati cijeniti pomagala koja ćemo im nabaviti, a mi im želimo da njihovim korištenjem dođu do što boljih rezultata na studijima kako bi stečena znanja i vještine mogli upotrijebiti za potpuno ostvarivanje svojih potencijala.

 

Molimo vas da ovu vijest objavite u svojem mediju.

 

S osobitim poštovanjem i velikom zahvalnošću pozdravljaju vas,

 

Novomarofski Lionsi!

kontakt:

Tomislav Uroić

predsjednik kluba

tomica.uroic@gmail.com

mob: +385(0)91 611 3378