LC Mihael iz Donjeg Miholjca i CLC Universitas iz Osijeka zajedno u akciji „Bolnica za medvjediće“

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 12 svibnja, 2015 - 22:29

16. svibnja 2015. godine od 14.00 do 19.00 sati u Donjem Miholjcu održati veliki projekt za djecu ˝Bolnica za medvjediće˝ pod stručnim vodstvom studenata medicine iz Osijeka, članova Europske udruge studenata medicine (EMSA). Osnovni cilj ovog zajedničkog projekta LC Mihael iz D. Miholjca i CLC Universitas iz Osijeka uz podršku Dječjeg vrtića ˝Pinokio˝, OŠ A. Harambašić i Društva naša djeca iz Donjeg Miholjca, je edukacija djece vrtićkog i ranog školskog uzrasta o radu liječnika, funkciji bolnice, procesu liječenja i zdravom življenju. Kroz igru i interakciju želimo educirati djecu te smanjiti dječji strah od bijelih kuta. Na prostoru ispred Ljetne pozornice će biti postavljeni šatori sa nizom zanimljivosti- čekaonica u kojoj će djeca crtati, igrati se, razgovarati, a nakon toga otići će u ordinaciju gdje će studenti uz upotrebu raznih medicinskih pomagala i uz pomoć djece pregledati i izliječiti njihove plišane igračke, te za kraj sa napisanim receptima otići u ˝ljekarnu˝ po lijek za svog bolesnog plišanca (voće, sokić, slatkiš, simboličnu nagradu i dr.).

Također, taj dan će se prikupljati novčana sredstva za obnovu Dječjeg vrtića Pinokio iz Donjeg Miholjca. Prodavati će se ručno izrađeni okviri za slike u koji će djeca moći staviti fotografiju kao sjećanje na posjet plišanca liječniku (fotograf će, one koji žele, fotografirati sa maskotom medvjeda).

Pošto se ovakva vrsta edukacije po prvi puta dešava u našem gradu, našoj se akciji odazvalo 20ak sponzora (McDonalds, Saponia, Kandit, Karolina keksi, Kanaan, Tosama, Krka, Pliva, OPh, Atlantic grupa itd.) tako da će svako dijete biti simbolično nagrađeno za svoj dolazak. Također, pozivu se odazvalo i Dječje kazalište Branka Mihaljevića iz Osijeka, te će poslati glumca koji će od 14.00 do 17.00 sati čitati bajke djeci. Medijski će nas popratiti Radio Donji Miholjac, Glas Slavonije, Slavonska TV, a možda čak Nova TV i RTL.

Naravno da će dječica biti u prvom planu, ali mislili smo i na roditelje, tako da ćemo imati After party Bolnice za medvjediće u Caffe Baru Glenn's gdje će nastupati popularni hrvatski band „Učiteljice“, a mi ćemo se potruditi da se svi zajedno lijepo provedemo i da nam svima „Bolnica za medvjediće“ ostane u lijepom sjećanju.

Tihana Brkić, tajnik LC Mihael