LC Marjan pomaže malim pacijentima primiti lijek

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 7 lipnja, 2014 - 09:05

Lions club Marjan iz Splita ove godine organizira niz akcija pod motom „Pomozimo malenima primiti lijek“ u cilju kupnje perfuzora za Jedinicu intenzivnog liječenja djece za KBC Split. Perfuzori su uređaji za točno doziranje lijekova za najmanje pacijente. Oni se mogu namjestiti tako da isporučuju količinu tekućine u mililitrima, odnosno lijekova u mikrogramima. Za najmanje bolesnike nema drugog načina primanja lijekova, osim ovakvim uređajima.

U tu svrhu LC Marjan organizirao je humanitarnu predstavu kazališta PlayDrama, Elvis Bošnjak: „Srce veće od ruku“, koja se održala u ponedjeljak 19.05.2014. godine u 20:00 sati, u Gradskom kazalištu lutaka Split. Srce veće od ruku dio je Bošnjakove trilogije o muško-ženskim odnosima. Predstava ima izvrsne kritike, a na 20. Festivalu glumca dobila je nagradu "Vanja Drach" za najbolju predstavu u cjelini i nagradu "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu (Anastasija Jankovska).

Gradsko kazalište lutaka iz Splita također je donacijom podržalo ovu akciju kupnje perfuzora omogućivši izvođenje predstave bez naknade.