LC Korzo obilježio 15 godina postojanja

Slika korisnika Ljiljana Škugor
Ljiljana Škugor 28 veljače, 2023 - 09:27

Od prve pristupne svečanosti, u veljači 2008. godine, prošlo je 15 godina u životu i radu članica poznatog i priznatog riječkog lions kluba. Iza nas su godine humanitarnog rada koji je prepoznat, ne samo na području regije Zapad, već na razini  Distrikta. Iza nas je, također, vrijeme koje je bilo ispunjeno sadržajnim akcijama, druženjima i edukacijama. Pomagale smo onima kojima pomoć najviše treba, mladima i starima, nemoćnima i bolesnima, pri tome smo spoznale da pomoći znači otvoriti srce, savjetom i lijepom riječju utješiti nesretne, a materijalnim darivanjem usrećiti potrebite. Strpljive, srčane i uporne članice, jednog od tri najveća lions kluba Distrikta 126. uz lijepu riječ, prijateljski susret i punih ruku primjerenih darova postale su zaštitni znak  sredine u kojoj djelujemo. To su sve razlozi zbog čega smo se odlučili tiskati novinu kako bi, pisanom  riječju i nizom fotografija, još jednom potvrdili našu različitost, entuzijazam, radost i energiju zajedništva. Sve je to zapisano i ostaje kao trajna i vrijedna uspomena na proteklih 15 godina kluba, rekla je predsjednica Lions kluba Korzo Ljiljana Škugor na prigodnoj svečanosti  obilježavanja jubilarne godišnjice djelovanja kluba.

 Marica Kučan i Anči Bognolo fotografijama i riječima dale su presjek djelovanja  samosvjesnih i uspješnih članica kluba koje su kroz edukacije i zajednička druženja, uz pomoć prijatelja i divnih ljudi ostvarile čitav niz akcija, te prikupile značajna materijalna sredstva. Samo kratkim presjekom valja podsjetiti na značajnije  akcije kao što su   kupovina dozimetra za riječku pulmologiju, osigurale smo plaćanje školarine slabovidnoj učenici, nabavile specijalno računalo za djevojku s invaliditetom, kupile smo sportska invalidna kolica, izdale taktilnu slikovnicu za djecu s oštećenjem vida. Mi smo prvi lions klub u Hrvatskoj koji je pet godina skupljao sredstva za policu životnog osiguranja, a ukupna vrijednost koju smo namijenili našoj štićenici iznosila je 6.000 eura. Prema riječima Kučan i Bognolo bilo je tu još čitav niz aktivnosti kao što je "svilena tiramola",  akcija "Dajmo im da vide", podržali smo projekt Vinograd dobrote, sudjelovali u distriktualnoj akciji "Jedrima protiv droge". 

Prisutnim dužnosnicima, članovima lions klubova i brojnim gostima pozdravne riječi podrške i najboljih želja za budući rad uputio je Guverner Distrikta 126. Hrvatska  - Alek Konić , zatim PDG Dario Bognolo, predsjedavajući regije Zapad Radovan Mihelić, te predsjednici klubova LC Poreč Boris Jugovac i LC Opatija Marija Blečić.

U nastavku sjednice Alek Konić uručio je priznanja za 15 godina velikog doprinosa u ostvarivanju temeljnih ciljeva Lions organizacije u lokalnoj sredini, te sudjelovanju u akcijama Distrikta 126 Hrvatska. Priznanja su dobile Anči Bognolo, Jasna Gobić, Krasna Humski, Jadranka Komadina Gačić, Marica Kučan, Marina Kurpis, Branka Mencer, Dubravka Popović, Marina Seiler , Lidija Starčević i Mirjana Zečević 

Nastavljajući svečani  radni dio Lions klub Korzo u svoje redove primio je novu članicu Zdenku Starčević, kojoj je guverner uručio certifikat o članstvu.

Nakon toga lionsi, uvaženi prijatelji, uzvanici i gosti nastavili su druženje u Hotelu Jadran, uz gala večeru I sadržajnu tombolu.