LC KONTESA NERA - USUSRET ŽIVOTU in memoriam Helgi Vlahović

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 4 ožujka, 2019 - 15:55
Ženski Lions Klub Kontesa Nera
 
USUSRET ŽIVOTU in memoriam Helgi Vlahović
Humanitarni koncert „Sjećanje na Helgu Vlahović Brnobić“ održan 27.02.2019., događaj je koji se neće zaboraviti. Taj doživljaj nevjerojatne snage i uzbuđenja, bilo je u stvari krstarenje imaginacijom glazbe u prošlost i susret s nezaboravnom majkom, humanitarkom ali i osobom izvanrednih sposobnosti i obrazovanja, da u životu otkrije ono što je najvrednije. To je bio susret u sadašnjosti, koju su umjetnici uz Helgine potomke, kćeri i unuku, glazbom naznačili muziciranjem, govoreći o stvarnosti koja je okrutna, kao i priroda u kojoj živimo, no svojom plemenitošću i povezani nevidljivim nitima glazbe, možemo ići dalje prema svojim ciljevima, prožeti beskrajno vrijednom prošlošću. To je putokaz za budućnost svih nas, da glazbom možemo naći izlaze iz teškoća, a nevidljive niti glazbe povezat će nas u nepobjedivu cjelinu do konačne pobjede.
Autor ovog koncerta Josip Joe Meixner, rodom iz Siska, posvetio je život glazbi i piano medicini. Od najranijih dana svog života, posvetio se glazbi i klavijaturi, te kroz suradnju sa najpoznatijim domaćim glazbenicima, glazbenicima u Europi, i Americi napredovao u saznanjima. Bio je prijatelj i obožavalac imaginacije, koju je Helga gajila prema glazbi i preko koncerata u sali Bečkih Filharmoničara.
Beskrajnim aplauzima u nekoliko nastavaka koncerta u jednom slijedu i u nevjerojatnoj dinamici, glazbe od one klasične sve do najboljih izvedbi romantične glazbe, jazz, pop i soul dirnuo nas je u srce.
Autor ovog koncerta Josip Joe Meixner, pijanista, skladatelj, producent i autor „Piano Medicine“ zajedno sa Jasnom Bilušić, pjevačicom i glumicom u Kazalištu Komedija; Borkom Rupenom, bubnjevi i Bojanom Skočilićem kontrabas, vodili su nas suvereno „USUSRET ŽIVOTU“.
 
U Zagrebu, 03.03.2019.g.