LC KONTESA NERA “USUSRET ŽIVOTU” – KONCERT U SPOMEN NA HELGU VLAHOVIĆ - BRNOBIĆ

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 18 ožujka, 2017 - 17:52

“USUSRET ŽIVOTU” – KONCERT U SPOMEN NA HELGU VLAHOVIĆ - BRNOBIĆ

Na humanitarnom koncertu i prisjećanju na legendarnu voditeljicu nastupit će Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2

Lions klub Kontesa Nera već petu godinu organizira humanitarni In memoriam Helgi Vlahović - Brnobić, čija su sredstva od prodaje ulaznica namijenjena stipendiranju mladih umjetnika. Poznato je kako je Helga neizmjerno voljela glazbu i cijenila mlade talente pa će tako i

ovogodišnji koncert "Ususret životu", koji će se održati u srijedu, 15. ožujka u Maloj dvorani Vatroslav Lisinski s početkom u 19.30 sati, biti hvalevrijedna prilika ne samo da se oda počast ovoj iznimnoj ženi već i da se pomogne talentiranim mladim glazbenim nadama.
 

U spomen na Helgu Vlahović - Brnobić nastupit će Zorica Kondža, Gabi Novak, Tony Cetinski, Damir Kedžo, sestre Palić, Vortex kvartet i glazbeni sastav Money2.

Ulaznice za In memoriam Helgi Vlahović Brnobić "Ususret životu", mogu se kupiti na blagajni dvorane Lisinski ili u tajništvu Lions kluba Kontesa Nera po cijeni od 100 kuna.

 

Organizator ovogodišnje humanitarne akcije je obitelj Vlahović - Brnobić i ženski Lions klub Kontesa Nera, koji ujedno obilježava pet godina djelovanja, a voditelj koncerta u spomen na Helgu bit će njezin dugogodišnji kolega i prijatelj Oliver Mlakar.

 

Helga Vlahović Brnobić jedna je od naših najpoznatijih spikerica, a na Televiziji Zagreb počela je raditi 1964. godine još kao studentica. Mnogi je pamte kao omiljenu komentatoricu Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije, a često je isticala kako joj je veliko zadovoljstvo komentirati koncert iz Beča ne samo zbog obiteljske povezanosti s tim gradom, već i zbog velike ljubavi prema glazbi, koju je naslijedila od oca violinista.
U više od pet desetljeća dugoj karijeri radila je i u Zabavnom programu, uređivala je emisije o zdravlju, a imala je čast uz Olivera Mlakara voditi Eurosong, koji se 1990. godine prvi i jedini put održao u Zagrebu.

Humanitarni koncert, čiji su donatori Grad Zagreb, Koncertna dvorana Lisinski, ZAMP, Croatia Airlines, Matis Absolut Lounge i Vina Poletti,

prilika je da se mnogobrojna publika, prijatelji i kolege još jednom prisjete ove velike dame hrvatskog novinarstva.