LC Kaptol u zagrebačkom Oktogonu uspješno organizirao humanitarnu akciju u korist projekta “Čigrin let”

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 2 ožujka, 2017 - 23:34

Lions club Kaptol organizirao je protekla subote humanitarnu akciju kojoj je cilj prikupiti sredstva za opremanje dvorane za djecu s posebnim potrebama.

Djeca sa sindromom Down u sklopu projekta “Čigrin let”, koji provodi TK “Čigra”, usvajaju osnovne elemente taekwondoa kako bi razvili motoričke sposobnosti i uklopili se u svakodnevni život.

Središnji događaj ove humanitarne akcije održan je ove subote u zagrebačkom Oktogonu. Sva donirana sredstva namijenjena su kupnji specifične opreme za trening djece s posebnim potrebama.

U programu koje je organiziro Lions club Kaptol građani su mogli uživati u glazbi, besplatnim krafnama i čaju, kao i kuhanom vinu koje je spravljao chef Zoran “Gastronomad” Šimunić. Lions club Kaptol već niz godina organizira humanitarna događanja kako bi pomogao hvalevrijedne projekte, ustanove i pojedince. Hvala svima koji su svoji prisutstvom i nesebičnim donacijama podržali ovaj hvalevrijedan projekt!

Taekwondo klub „Čigra“ početkom 2015. godine pokrenuo je jedinstveni projekt za djecu s posebnim potrebama „Čigrin let“. Cilj mu je usvajanjem temeljnih elemenata taekwondoa razvijati motoričke sposobnosti djece, kako bi mogla funkcionirati u svakodnevnom životu. Isto tako, u pauzama treninga pažnja se posvećuje igri i druženju kako bi djeca s posebnim potrebama u međusobnoj i interakciji s klupskim trenerima i njihovim pomoćnicima stekla samopouzdanje. Sve je podređeno njihovoj rehabilitaciji i uključivanju u društvo koje ih okružuje.

Hvala svima koji ste svojim dolaskom omogućili da osmjeh djece, kojoj je oprema namjenjena, mjenja naš svijet!