LC Kaptol organizira koncert Matije Dedića za slijepu muzički nadarenu djecu

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 15 travnja, 2013 - 22:42

Festival  Svetog Marka je, pored Varaždinskih baroknih večeri,  najstariji hrvatski festival komorne glazbe, koji se ove godine održava po 15. put.

Svi koncerti održavaju se u gornjogradskim prostorima, u crkvi Sv. Marka te u Zlatnoj dvorani Hrvatskog instituta za povijest.

Želja pokretača festivala, prošle godine iznenada preminulog Nevena Valenta, bila je da se u sklopu festivala organizira i jedan humanitarni koncert  kojim bi se pomoglo djeci i omladini koja se bave glazbom.

Tako će 9. svibnja ove godine, u suradnji organizatora festivala i Lions Kluba Kaptol Zagreb, bitiorganiziran  koncert u Zlatnoj dvorani na Gornjem Gradu  na kojem će naš istaknuti jazz pijanist Matija Dedić izvoditi improvizacije na teme Johanna Sebastiana Bacha, a čiji će prihod, kao i donacija Lions kluba Kaptol, biti namijenjen za kupnju instrumenata za slijepu i slabovidnu djecu koja pohađaju glazbene škole.

Naravno, nadamo se da će se i prilikom koncerta taj iznos za donaciju povećati dobrovoljnim prilozima posjetitelja.

Želimo pozvati sve ljubitelje klasične glazbe, kao i Lavice i Lavove dobra srca, da nam se pridruže na tom lijepom događanju.

U prilogu je i cijelokupni ovogodišnji program festivala, koji i ove godine okuplja nekoliko velikih imena svjetske glazbene scene  (www.festivalsvmarka.hr)

 

Lions Klub Kaptol Zagreb