LC GEA Osijek- pomoć beskućnicima, Udruzi Mogu, studentici u potrebi i jačanje svijesti o važnosti prevencije dijabetesa

Slika korisnika LionsHR Administrator
LionsHR Adminis... 24 studenog, 2016 - 21:12

LC GEA Osijek- pomoć beskućnicima, Udruzi Mogu, studentici u potrebi i jačanje svijesti o važnosti prevencije dijabetesa

Članice osječkog LC Gea u studenom su nizom aktivnosti pružile pomoć onima kojima je najpotrebnija. Centru za prihvat beskućnika u sklopu osječkog Caritsa darivale su plahte i sredstava za pranje odjeće, a Edi Miljković iz Bizovca , apsolventici  Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu prijenosno računalo. Vrijednoj studentici koja priprema diplomski rad nedavno je umrla majka pa živi s ocem čija mirovina nije dovoljna za podmirenje osnovnih potreba.

LC Gea redovito prati i rad Udruge Mogu za terapijsko jahanje. Za prehranu konja za terapijsko jahanje donirano je 500 kilograma jabuka, kukuruza i ječma.

U povodu Svjetskog dana zaštite od dijabetesa osječke su Gee u suradnji s Društvom za zaštitu od dijabetesa Osijek, Udrugom studenata medicine „Cromsic“, Medicinskom školom te Zavodom za endokinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma organizirale akciju mjerenja  razine šećera u krvi u u Trgovačkom centru Portanova. Kako bi ukazale na važnost prevencije te podmukle i sveprisutne bolesti posjetile su i štićenike Obiteljskog doma za starije i nemoćne „Atrij“ u Dardi.